- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Κυριακή η απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
Τι θα κρίνει η απόφαση των σοσιαλδημοκρατών
Σουηδία: Οι κυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες θα αποφασίσουν την Κυριακή αν θα υποστηρίξουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Οι σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούν στη Σουηδία, θα αποφασίσουν την Κυριακή, αν θα υποστηρίξουν μια ιστορική υποψηφιότητα της χώρας τους για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ώστε να προστατευθεί από τη Ρωσία, ανακοίνωσαν.
«Το κόμμα θα ανακοινώσει τη θέση του στις 15 Μαΐου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος των σοσιαδημοκρατών Τζούλια Γκραμπ.
Η υποστήριξη στην ένταξη, κάτι που θα αποτελούσε μείζονα στροφή από την προηγούμενη γραμμή του κόμματος της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, θα άνοιγε διάπλατα το δρόμο για μια υποψηφιότητα της Σουηδίας, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Με την υποστήριξη των σοσιαλδημοκρατών βουλευτών, θα εξασφαλιζόταν στο σουηδικό κοινοβούλιο μια ευρεία πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας της χώρας, κατά μείζονα λόγο σε περίπτωση που επισημοποιούνταν η υποψηφιότητα της γειτονικής Φινλανδίας, κάτι που αναμένεται μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
Η Σουηδία και η Φινλανδία παρέμεναν εκτός στρατιωτικών συμμαχιών εδώ και δεκαετίες. Και οι σουηδοί σοσιαλδημοκράτες ήταν από τη δημιουργία του ΝΑΤΟ, το 1949, η κύρια πολιτική δύναμη που ήταν αντίθετη σε ενδεχόμενη ένταξη, μια γραμμή η οποία υποστηρίχθηκε και πάλι κατά το τελευταίο συνέδριό του κόμματος το Νοέμβριο.
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο πρόκειται να παρουσιάσουν την Παρασκευή μια επανεξέταση της στρατηγικής με στόχο να αποσαφηνιστεί η επιλογή σχετικά με το ΝΑΤΟ.
Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο πρόκειται από την πλευρά του να γνωστοποιήσει την προσωπική θέση του σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα την Πέμπτη, ενώ η τοποθέτηση των Φινλανδών σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στην εξουσία, αναμένεται το Σάββατο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η απόφαση δεν είναι τυχαία σε μια χώρα με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.