- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς θα απευθύνει έκτακτο διάγγελμα την Κυριακή
Η επέτειος της 8ης Μαΐου για τη Γερμανία
Γερμανία - Όλαφ Σολτς: Έκτακτο διάγγελμα από τον Γερμανό Καγκελάριο - Το δεύτερο της θητείας του - Την Κυριακή η «Ημέρα της Απελευθέρωσης»
Έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα πρόκειται να απευθύνει ο Όλαφ Σολτς στους Γερμανούς την ερχόμενη Κυριακή (8/5). Αυτό θα είναι το δεύτερο διάγγελμα που θα πραγματοποιήσει από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του Καγκελάριου.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Bild αναφέρει ότι όπως και την πρώτη φορά, στις 24 Φεβρουαρίου, κεντρικό θέμα του διαγγέλματός του θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Όλαφ Σολτς: Γιατί κάνει το διάγγελμά του την Κυριακή
Την Κυριακή 8 Μαΐου συμπληρώνονται 77 χρόνια από την ήττα του ναζισμού και τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επέτειος που τιμάται ως «Ημέρα της Απελευθέρωσης». Για την επομένη έχει προγραμματιστεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα, με την προσοχή στραμμένη στις πιθανές ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Γερμανία την ίδια ώρα βρίσκεται για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες στη δυσάρεστη θέση να διαχειριστεί διαφαινόμενες ελλείψεις και ανατιμήσεις σε καύσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Ο γενικός γραμματέας του συγκυβερνώντος Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Μπιτζάν Ντζιρ-Σαράι, προβλέπει σημαντικές περικοπές για τους Γερμανούς ως αποτέλεσμα του πολέμου και κάνει λόγο για «απώλεια ευημερίας». «Στη Γερμανία δεν έχουμε πρόσφατη εμπειρία απώλειας ευημερίας. Είναι κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε. Ήδη η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού είναι μια τεράστια πρόκληση και τώρα έρχεται αυτός ο φρικτός πόλεμος που αλλάζει ξανά τα πάντα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP και τόνισε ότι οι συνέπειες του πολέμου επηρεάζουν όλους τους τομείς - ενεργειακής πολιτικής, οικονομίας, αγροτικής ανάπτυξης, δημοσιονομικής πολιτικής.
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Όλαφ Σολτς
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει μετά την επανεκλογή του, ώστε να σηματοδοτήσει «την ισχύ του γαλλογερμανικού ζεύγους», ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για μια διμερή συνομιλία και θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στο Βερολίνο αφού συμμετάσχει στην Ημέρα της Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ολοκλήρωσης της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ένα χρόνο μετά την έναρξή της.
Με τον Όλαφ Σολτς, θα θίξουν «ζητήματα που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τα διακυβεύματα της ευρωπαϊκής κυριαρχίας», ιδιαίτερα «όσον αφορά την άμυνα και την ενέργεια», διευκρινίστηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων. «Θα ασχοληθούν επίσης με τα μεγάλα διεθνή ζητήματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της Ομάδας των Επτά (G7), η σύνοδος κορυφής της οποίας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Η κατάσταση στο Σαχέλ, στα δυτικά Βαλκάνια και η σχέση ΕΕ-Κίνας θα συζητηθούν επίσης», όπως και «τα διμερή ζητήματα ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.