Κοσμος

Τζέι Ντι Βανς: Κέρδισε το χρίσμα του Οχάιο ο «τραμπικός» συγγραφέας

Ετοιμάζεται για την Γερουσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζέι Ντι Βανς: Ο «εκλεκτός» του Τραμπ πήρε το χρίσμα στο Οχάιο
Τζέι Ντι Βανς και Ντόναλντ Τραμπ © Getty Images/Ideal Image

O συγγραφέας και επενδυτής Τζέι Ντι Βανς κέρδισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της έδρας του Οχάιο στη Γερουσία.

Ο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός το 2016 όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο «Hillbilly Elegy» (Τραγούδι του Χιλμπίλι), κέρδισε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της έδρας του Οχάιο στη Γερουσία ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην εκλογική κούρσα δαπανήθηκε το ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα του Οχάιο των 66 εκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το «Τραγούδι του Χιλμπίλι» αφορά το αφήγημα ενός παιδιού που μεγαλώνει σε μια μικρή πόλη του Κεντάκι, μια ψυχογραφία μιας παραγνωρισμένης κοινωνικής τάξης, που με διαφορετική μορφή μπο­ρούμε να την εντοπίσουμε σχεδόν σε κάθε χώρα. Στην Αμερική τούς λένε χιλμπίληδες, λευκά σκουπίδια. Θεωρείται το βιβλίο που με πολύ ξεκάθαρο και αφοπλιστικό τρόπο εξηγεί το λαϊκό έρεισμα του Ντόναλντ Τραμπ στις αγροτικές και βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη από τον Ρον Χάουαρντ το 2020 και μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν οι  Εϊμι Ανταμς, Γκλεν Κλόουζ, Χέιλι Μπένετ, Φρέιντα Πίντο, Μπο Χόπκινς. 

Η κούρσα στο Οχάιο μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για τον έλεγχο της Γερουσίας, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι επιδιώκουν να ανακτήσουν τα ηνία τον Νοέμβριο. Η Γερουσία είναι επί του παρόντος ισομερώς μοιρασμένη 50-50, αλλά οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία χάρη στην ψήφο της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Ο Βανς οποίος αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τους αντιπάλους του για το χρίσμα, πήρε προβάδισμα όταν τον υποστήριξε δημοσία ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος στηρίζει την υποψηφιότητα του και έχει σταθεί στο πλευρό του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες με προφανή στόχο να τονίσει την δυναμική που εξακολουθεί να απολαμβάνει στους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους. Εκτός από Αμερικανό πρώην πρόεδρο, ο Βανς είχε την αδρά οικονομική στήριξη του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τεχνολογίας, Πίτερ Τίλ, εκ των σταθερών χορηγών του Τραμπ.

Ο Βανς θα βρεθεί τώρα αντιμέτωπος με τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Τιμ Ράιαν, ο οποίος εκπροσωπεί μια πρώην βιομηχανική περιοχή στο ανατολικό Οχάιο. Αναμένεται μια σκληρή μάχη για το ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη της εργατικής τάξης της μεσοδυτικής πολιτείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ