- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φρούριο το Πεκίνο λόγω Covid - Κλείνουν δεκάδες σταθμοί του μετρό
Για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις
Φρούριο το Πεκίνο λόγω Covid - Κλείνουν δεκάδες σταθμοί του μετρό - Για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις.
Το Πεκίνο έκλεισε σήμερα δεκάδες σταθμούς του μετρό για να περιορίσει τις μετακινήσεις και να αντιμετωπίσει την Covid-19, παρόλο που η πόλη των 21 εκατ. κατοίκων δεν μετρά παρά μερικές δεκάδες ημερήσια κρούσματα.
Η Κίνα, που σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να ελέγξει την πανδημία για δύο χρόνια, αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες τη χειρότερη επιδημιολογική της έξαρση.
Η πλειονότητα των κρουσμάτων καταγράφεται στη Σανγκάη όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε lockdown εδώ και πάνω από ένα μήνα. Στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, κάθε κάτοικος που βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό αποστέλλεται σε κάποιο από τα κέντρα καραντίνας, όπου συνήθως επικρατούν κακές υγειονομικές συνθήκες.
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 51 νέα κρούσματα, φοβούνται ότι η πόλη τους θα βρεθεί με τη σειρά της σε lockdown. Τα συγκροτήματα κατοικιών όπου καταγράφονται μολύνσεις ‘κλειδώνονται’ προκειμένου να μην εξέλθουν από αυτά οι κάτοικοι.
Κατά τη διάρκεια των εορτών της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μια περίοδο κατά την οποία οι Κινέζοι συνήθως ταξιδεύουν, τα τουριστικά σημεία ήταν σχεδόν έρημα. Τα εστιατόρια απαγορεύεται να υποδέχονται πελάτες και οι κάτοικοι άρχισαν να αποθηκεύουν προμήθειες τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης καθώς φοβούνται πιθανό lockdown.
Το μετρό του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο περίπου 40 σταθμών --περίπου το 14% του δικτύου-- εκ των οποίων πολλοί βρίσκονται κοντά σε ζώνες που βρίσκονται σε lockdown, σύμφωνα με ανακοίνωση στην πλατφόρμα WeChat.
«Οι είσοδοι και οι έξοδοι των σταθμών θα είναι κλειστές…αλλά η μετεπιβίβαση (σε άλλη γραμμή) μπορεί να γίνει στο εσωτερικό των σταθμών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Πιστεύω ότι η πόλη είναι ήδη κατά το ήμισυ υπό περιορισμό», δήλωσε κάτοικος του Πεκίνου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και του οποίου το συγκρότημα στο οποίο κατοικεί έχει αποκλειστεί από τις αρχές.«Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για άρση αυτού του μέτρου και ολοένα και περισσότερα σημεία σφραγίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Άλλος κάτοικος, ηλικίας 35 ετών, δήλωσε ότι κάνει τις αγορές του διαδικτυακά για να αποφύγει κάθε επαφή με άλλους κατοίκους στα σούπερ μάρκετ.
«Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να πει πόσο χρόνο θα διαρκέσουν οι περιορισμοί…αλλά κατανοώ τη λογική», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.