- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: «Άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην κόλαση της Μαριούπολης»
Άγνωστος ο αριθμός των αμάχων
Ουκρανία: «Άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην κόλαση μετά την εκκένωση από τη Μαριούπολη»
Ο επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία είπε σήμερα ότι ένας άγνωστος αριθμός αμάχων παραμένει παγιδευμένος στη Μαριούπολη και τα περίχωρά της, αφότου απομάκρυνε περισσότερους από 100 ανθρώπους από το εργοστάσιο Αζοφστάλ.
«Ελπίζαμε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το κομβόι και να φύγουν από την κόλαση. Γι αυτό ακριβώς τα σύναισθήματά μας είναι ανάμεικτα», δήλωσε σε δημοσιογράφους μέσω Zoom ο Πασκάλ Χουντ της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι έχουν επαναληφθεί οι σφοδρές μάχες εντός και περιμετρικά του εργοστασίου, όμως τόνισε πως η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για πρόσβαση στους εναπομείναντες αμάχους.
Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε από τον Μακρόν να σταματήσει η προμήθεια όπλων
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας περίπου δύο ωρών που είχε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε - όπως αναφέρει το Κρεμλίνο - να πάψει η Δύση να προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ασκήσει πίεση στο Κιέβο με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα πάντα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν είπε επίσης ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησε για την κατάσταση στην Ουκρανία και προειδοποίησε την Δύση να ασκήσει πιέσεις στο Κίεβο να σταματήσει τις «φρικαλεότητες», μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει τα μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.
Η Ρωσία αρνείται ότι οι δικές της δυνάμεις έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τον θάνατο των αμάχων σε αυτούς που αποκαλεί εθνικιστές και «νεοναζί», ισχυρισμό τον οποίο απορρίπτει το Κίεβο και η Δύση.
«Η Δύση μπορεί να βοηθήσει να τεθεί τέλος σ' αυτές τις φρικαλεότητες με το να ασκήσει επιρροή στην κυβέρνηση του Κιέβου και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία», μεταδίδει το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος της νέας ουγγρικής κυβέρνησης η διαφάνεια και η λογοδοσία
Το σύστημα βασίζεται σε εννέα συγχρονισμένες κάμερες
Η Technomar επιβεβαιώνει επίθεση στο πλοίο της, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση
Παρέμβαση γενικού εισαγγελέα με πολιτικές προεκτάσεις
«Το ζητούμενο είναι να μην στρουθοκαμηλίζουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο
H απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από προσφυγές ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Vox
Ελιγμός για βίντεο οδήγησε σε σύγκρουση μαχητικών - Ζημιές 500.000 ευρώ και ευθύνες
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Με ποσοστά διπλάσια από τον ευρωπαϊκό και σχεδόν τριπλάσια από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Ένας σκύλος εντοπίστηκε να κοιμάται ήρεμα μέσα στο κοινοβούλιο προκαλώντας έκπληξη και γέλιο
Πέντε ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν επίσης να κλείσουν, σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.