- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν για αμβλώσεις: Πρέπει να προστατέψουμε το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή
Δήλωση του αμερικανού προέδρου μετά τον σάλο του δημοσιεύματος του Politico
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τους εκλεγμένους αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατεύσουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε τους εκλεγμένους αξιωματούχους στις Ηνωμένες Πολιτείες να προστατεύσουν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, σε συνέχεια της διαρροής ενός προσχεδίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο φέρεται έτοιμο να ακυρώσει την ιστορική απόφαση του 1973 Roe vs Wade, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση.
«Πιστεύω ότι το δικαίωμα μιας γυναίκας στην επιλογή είναι θεμελιώδες, το Roe είναι ο νόμος της χώρας για πενήντα χρόνια σχεδόν, ενώ η δικαιοσύνη και η σταθερότητα του νόμου απαιτούν να μην ανατραπεί», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του. Παράλληλα, ζήτησε την εκλογή «περισσότερων γερουσιαστών υπέρ των επιλογών καθώς και πλειοψηφία υπέρ της επιλογής στη Βουλή» αυτό το φθινόπωρο για να ψηφιστεί η νομοθεσία που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.
«Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το προσχέδιο είναι γνήσιο ή αν αντικατοπτρίζει την τελική απόφαση του Δικαστηρίου», είπε ο Μπάιντεν στη δήλωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. «Θα είμαστε έτοιμοι όταν εκδοθεί οποιαδήποτε απόφαση», ξεκαθάρισε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως αν το Ανώτατο Δικαστήριο ανατρέψει τον νόμο, θα είναι στα χέρια «των εκλεγμένων αξιωματούχων του έθνους σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης να προστατεύσουν το δικαίωμα επιλογής μιας γυναίκας».
«Και θα εναπόκειται στους ψηφοφόρους να εκλέξουν αξιωματούχους υπέρ της επιλογής αυτό τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.
Η απόφαση στην υπόθεση του 1973 ήταν «κατάφωρα εσφαλμένη εξαρχής», αναφέρει στο προσχέδιο, που φέρει ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου, ο δικαστής Σάμιουελ Αλίτο, ενώ άλλοι τέσσερις δικαστές διορισμένοι από τους Ρεπουμπλικάνους –ο Κλάρενς Τόμας, ο Νιλ Γκόρσατς, ο Μπρετ Κάβανο και η Έιμι Κόνι Μπάρετ– τάσσονται υπέρ αυτής της θέσης, κατά το δημοσίευμα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Τι δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι απειλές Τραμπ προς Ισπανία και Ιταλία
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.