- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Φον ντερ Λάιεν: Φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία από γειτονικές χώρες
Μετά την απόφαση της Μόσχας να διακόψει την παροχή
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η Βουλγαρία και η Πολωνία θα λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές τους χώρες, μετά τη διακοπή της ροής από τη Ρωσία.
Την παροχή φυσικού αερίου στην Πολωνία και στη Βουλγαρία από γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, αντιδρώντας στην απόφαση της Μόσχας να διακόψει την πώληση φυσικού αερίου σε Βαρσοβία και Σόφια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εργαστεί για να διασφαλίσει πως η απόφαση της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom να διακόψει τις προμήθειες στην Πολωνία και τη Βουλγαρία θα έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους καταναλωτές.
«Η απάντησή μας θα είναι άμεση, ενωμένη και συντονισμένη. Πρώτον, θα διασφαλίσουμε ότι η απόφαση της Gazprom θα έχει τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στους Ευρωπαίους καταναλωτές», τόνισε.
Η περίπτωση της Βουλγαρίας αφορά και την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προαναγγέλλει στην ουσία τη βοήθεια προς τη γειτονική χώρα, πριν συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη του στο Μαξίμου.
Με φόντο τα παραπάνω, η υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος Άννα Μόσκβα διαβεβαίωσε ότι ενεργειακός εφοδιασμός της Πολωνίας είναι ασφαλής, αφότου η ρωσική Gazprom ενημέρωσε την πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου PGNiG ότι διακόπτει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης.
Όπως είπε η υπουργός, δεν υπάρχει ανάγκη άντλησης φυσικού αερίου από τα αποθέματα, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι Πολωνοί καταναλωτές δεν θα μείνουν χωρίς φυσικό αέριο.
Οι ροές από άλλες πηγές θα αντικαταστήσουν τις προμήθειες της Gazprom, τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος υπουργός για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Πολωνίας Πιοτ Ναΐμσκι, συμπληρώνοντας πως ούτως ή άλλως η σύμβαση για τον αγωγό Yamal επρόκειτο να λήξει τον Δεκέμβριο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.