Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβάλα, αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ
H EE καλεί την Τουρκία να απελευθερώσει τον Οσμάν Καβαλά αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι « στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, η προστασία και η υποστήριξη των κοινών μας αξιών, ιδίως της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πιο σημαντική από ποτέ».
Παράλληλα, τονίζει ότι η Τουρκία, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Η συνεχιζόμενη άρνησή της να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις αυξάνει τις ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με τη συμμόρφωση της τουρκικής δικαιοσύνης με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα. Καλούμε την Τουρκία να τηρήσει τις διεθνείς της δεσμεύσεις», τονίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Τέλος, επισημαίνει ότι η ετυμηγορία «έρχεται λιγότερο από τρεις μήνες αφότου η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κίνησε διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Τουρκίας επειδή αρνήθηκε να εφαρμόσει τη νομικά δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τον Δεκέμβριο του 2019, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η κράτηση του κ. Καβάλα πραγματοποιήθηκε ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων ότι είχε διαπράξει αδίκημα. Διαπίστωσε ότι η σύλληψη και η προφυλάκισή του είχαν απώτερο σκοπό, δηλαδή να τον φιμώσουν και να αποτρέψουν άλλους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την άσκηση νόμιμων δραστηριοτήτων».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Η υπόθεση της Βενεζουέλας, οι ενέργειες των ΗΠΑ και η σημασία όλων αυτών για τη χώρα μας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλά για αποικιακή κληρονομιά, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Ιράν και αιχμές προς Ευρώπη και ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.