- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: Οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης «Βίχοντ» έφυγαν από τη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία
«Αναγκαστήκαμε να μετεγκατασταθούμε στο εξωτερικό»
Οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ οργάνωσης «Βίχοντ» έφυγαν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα τη χαρακτηρίζει «ξένο πράκτορα»
Όλοι οι επικεφαλής της ΛΟΑΤΚΙ ομάδας πρωτοβουλίας «Βίχοντ» η οποία χαρακτηρίστηκε από τις ρωσικές αρχές ΜΚΟ «ξένος πράκτορας», εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρει η εφημερίδα η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe.
«Αναγκαστήκαμε να μετεγκατασταθούμε στο εξωτερικό και να μην αναφέρουμε την τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε για λόγους ασφαλείας των συνεργατών μας». Με το που άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν μπορούσε ως οργάνωση να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της «Βίχοντ» Αλεξάντρ Βαρόνοφ.
«Δεν μπορούμε πλέον να εγγυηθούμε την ασφάλεια της διοίκησης μας σε περίπτωση που παραμείνει εδώ (στην Ρωσία-σ.σ) και για όλους αυτούς τους λόγους ασφαλείας, τις ενισχυόμενες διώξεις και της λογοκρισίας πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς με τη συνείδησή μας, ακόμη και αν μιλάμε για κάποια πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοιους συμβιβασμούς δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε» ξεκαθάρισε.
Η ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση «Βίχοντ» συνεχίζει τη δράση της εκτός Ρωσίας
«Επιλέξαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το εξωτερικό, για να είμαστε έντιμοι με τους εαυτούς μας και με τους αποδέκτες μας και για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό στην σημασία του οποίου πιστεύουμε» πρόσθεσε ο Βαρόνοφ.
Η οργάνωση «Βίχοντ» ανακοίνωσε ότι η μετεγκατάσταση της την δίνει την δυνατότητα να μετεξελιχθεί από περιφερειακή σε διεθνή οργάνωση. Παράλληλα η ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθεί να παρέχει ψυχολογική και νομική υποστήριξη, ενώ οι δικηγόροι της θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των πελατών του στα δικαστήρια και στους κρατικούς φορείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.