Κοσμος

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε 7 δισ. δολάρια τον μήνα

Το Κίεβο έχει άμεση ανάγκη από ρευστό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
showthumb_12.jpg
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι © EPA Pool

Η Ουκρανία χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια για να καλύψει τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς.

Όπως είπε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν εκείνη επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, το Κίεβο έχει άμεση ανάγκη για 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ζελένσκι συζήτησε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στην προσπάθεια εξαγωγής των σιτηρών της, με τη φον ντερ Λάιεν να λέει ότι το μπλοκ θα χρησιμοποιήσει τις ταχείες διαδικασίες διέλευσης των συνόρων για να βοηθήσει.

Ως γνωστόν η διάσκεψη δωρητών για την Ουκρανία επέτρεψε να συγκεντρωθούν 10,1 δισεκατομμύρια ευρώ που προορίζονται να δοθούν για την υποστήριξη της χώρας αυτής στην οποία εισέβαλε ο ρωσικός στρατός όπως ανακοίνωσε  από τη Βαρσοβία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ο κόσμος τελικά υποσχέθηκε 9,1 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της εκστρατείας (Stand up for Ukraine). Επιπλέον, η Κομισιόν, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD), προσθέτει άλλο ένα δισεκατομμύριο για τους εκτοπισμένους στην Ουκρανία. Είναι φανταστικό. Συνεπώς 10,1 δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ