- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Ρωσία απειλεί να βομβαρδίσει μεταφορές όπλων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Κάνει λόγο για νόμιμους στόχους
Προειδοποίηση από Ρωσία σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι οι μεταφορές όπλων στην Ουκρανία θεωρούνται νόμιμοι στόχοι και θα καταστρέφονται απο τον ρωσικό στρατό.
Η Ρωσία θα θεωρήσει όλα τα οχήματα που μεταφέρουν όπλα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ως νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS.
Οποιεδήποτε απόπειρες της Δύσης να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον ρωσικό στρατό ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία «θα κατασταλούν σκληρά», πρόσθεσε.
«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που διασχίζουν το ουκρανικό έδαφος θα θεωρηθούν από εμάς ως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι» ξεκαθάρισε ο Ριαμπκόφ σύμφωνα με το TASS.
Και συμπλήρωσε: «Δίνουμε στους Αμερικανούς και άλλους Δυτικούς να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να επιβραδύνουν την ειδική επιχείρηση μας, να προκαλέσουν μέγιστη δυνατή ζημιά στα ρωσικά στρατιωτικά τμήματα και σχηματισμούς στην DPR και την LPR (Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ) θα κατασταλούν σκληρά».
Η Ρωσία απορρίπτει τις δηλώσεις Μπάιντεν για «γενοκτονία» στην Ουκρανία
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστούν «γενοκτονία».
Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία ισοδυναμεί με «γενοκτονία». Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί αυτήν τη λέξη, αναφερόμενος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.
«Θεωρούμε πως αυτό το είδος των προσπαθειών να διαστρεβλωθεί η κατάσταση είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης των δημοσιογράφων.
Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι καθόλου αποδεκτό από έναν πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας χώρας οι πράξεις της οποίας είναι γνωστές στην πρόσφατη ιστορία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.