- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Μπούκα της Ουκρανίας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ (εικόνες)
Αντίκρισαν ομαδικούς τάφους με δεκάδες αμάχους που δολοφονήθηκαν
Στην πόλη Μπούκα, στην Ουκρανία, βρίσκονται η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Ζοζέπ Μπορέλ. Οι πρώτες εικόνες. Οι δύο Ευρωπαίοι αντίκρισαν ομαδικούς τάφους.
Στη μαρτυρική πόλη Μπούκα στην Ουκρανία βρίσκεται η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου 2022. Η μικρή πόλη κοντά στο Κίεβο (βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας) έχει γίνει σύμβολο της φρίκης του πολέμου στην Ουκρανία.
Δεκάδες πτώματα βρέθηκαν στη μέση του δρόμου, στις αυλές σπιτιών και στα πεζοδρόμια. Οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή.
Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν συνοδεύεται από τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ. Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες αντίκρισαν ομαδικούς τάφους στην Μπούκα, όπου θάφτηκαν δεκάδες αμάχοι που δολοφονήθηκαν. Η σφαγή στην Μπούκα αποκαλύφθηκε μετά την υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ουκρανία.
⚡️Josep Borrell, Ursula von der Leyen and Slovak Prime Minister Eduard Heger visited #Bucha. pic.twitter.com/wZmWGBa9iW
— NEXTA (@nexta_tv) April 8, 2022
Έρευνα για τη σφαγή στην Μπούκα της Ουκρανίας
Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των ανθρώπων που φορούσαν πολιτικά και βρέθηκαν νεκροί στην Μπούκα μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων είναι «το επόμενο στάδιο», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΗΕ που επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη, κοντά στο Κίεβο.
«Ο κόσμος είναι ήδη βαθύτατα σοκαρισμένος» είπε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, μιλώντας σε ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μπούκα. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «το επόμενο στάδιο είναι η διεξαγωγή μιας έρευνας».
Ο Βρετανός διπλωμάτης έφτασε στην Μπούκα, συνοδευόμενος από τον Αμίν Αουάντ, τον συντονιστή των Ηνωμένων Εθνών για την ουκρανική κρίση. Μαζί πήγαν μπροστά στο δημαρχείο, λίγα λεπτά αφότου υψώθηκε στη στέγη του και πάλι η ουκρανική σημαία, για πρώτη φορά μετά την κατοχή της πόλης από τους Ρώσους.
Ο Γκρίφιθς μίλησε με ένα στέλεχος του δήμου και στη συνέχεια πήγε πεζός στον μαζικό τάφο που έσκαψαν οι Ουκρανοί κοντά σε μια εκκλησία. Εκεί μίλησε για περίπου 20 λεπτά με έναν τοπικό αξιωματούχο, ο οποίος του εξήγησε πώς σκοτώνονταν οι άμαχοι τις τελευταίες εβδομάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες
Ξοδεύτηκαν περίπου 2 εκατ. δολάρια για βασιλικό καβούρι Αλάσκας και 6,9 εκατ. δολάρια για αστακούς
Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας
Συνδέθηκε με τα περιστατικά τον Ιανουάριο στη Μινεάπολη
Πιθανή επιστροφή του φαινομένου το καλοκαίρι, με ενισχυμένο σενάριο και παγκόσμιες επιπτώσεις
Σύλληψη μετά από ένταλμα Ελλάδας - Έφεση προαναγγέλλει η υπεράσπιση
Ισραηλινά πλήγματα στη Basij στην Τεχεράνη, με νεκρό τον διοικητή και ανώτατα στελέχη
Λειτουργούσε ως γέφυρα ανάμεσα στα πιο σκληροπυρηνικά στρατιωτικά στελέχη και τις πιο μετριοπαθείς πολιτικές φατρίες
Γιατί η διαφυγή με αυτοκίνητο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα - Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης
Χρειάστηκαν 21 χρόνια από το άνοιγμα του εστιατορίου
Ο Τραμπ κατηγορεί συμμάχους για έλλειψη στήριξης και θέτει θέμα επανεξέτασης συμμετοχής
Βετεράνος των ειδικών δυνάμεων και της CIA - Η σύζυγός του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας
Ρήγμα με συμμάχους για το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ
Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε ακραίες λύσεις
Ο Μακρόν απορρίπτει στρατιωτική εμπλοκή στα Στενά Ορμούζ – Θέτει όρο την παύση εχθροπραξιών
Η ΕΕ χρηματοδοτεί τις επισκευές, με το Κίεβο υποχωρεί εν μέσω πιέσεων Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Απορρίπτει την πρόταση ντε Βέβερ και προειδοποιεί για κινδύνους επιστροφής σε «κανονικότητα»
Νωρίτερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξόντωσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας Αλί Λαριτζανί
Ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας αμφισβητεί τον πόλεμο, καταγγέλλοντας απουσία απειλής
Συνολικά ζητά 20 εκατ. δολάρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.