- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ινδονησία: Δάσκαλος βίασε 13 μαθήτριες - Καταδικάστηκε σε θάνατο
Το χρονικό της υπόθεσης και η δικαστική απόφαση
Στην Ινδονησία δάσκαλος που βίασε 13 μαθήτριες, καταδικάστηκε σε θάνατο. Η δικαστική απόφαση για τα ισόβια που έγιναν τελικά θανατική ποινή.
Δικαστήριο στην Ινδονησία καταδίκασε σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 σε θάνατο έναν δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών σε ισλαμικό σχολείο. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση των εισαγγελέων που ζητούσαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή, ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.
Η υπόθεση του δασκάλου Χέρι Γουιραγουάν προκάλεσε σοκ στην Ινδονησία και έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας.
Αφού ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση. «Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή» ανακοίνωσε ο δικαστής σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.
Δάσκαλος στην Ινδονησία βίασε 13 μαθήτριες - Άφησε έγκυες 8 ανήλικες
Από το 2016 έως το 2021, ο Χέρι κακοποίησε σεξουαλικά τα 13 κορίτσια, που ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ άφησε έγκυες οκτώ από τις κοπέλες.
Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αρμόδια υπουργός για την προστασία των παιδιών, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ των αιτημάτων για την επιβολή της θανατικής ποινής, αν και η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που είναι αντίθετη στην καταδίκη σε θάνατο, δήλωσε ότι δεν είναι η αρμόζουσα ενέργεια.
Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, έχει δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά οικοτροφεία και άλλα θρησκευτικά σχολεία που συχνά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μορφωθούν παιδιά φτωχότερων οικογενειών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ/Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.