- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζελένσκι: Δεν πιστεύουμε κανέναν από τη ρωσική πλευρά
«Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα. Θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο της επικράτειάς μας»
Για τις δεσμεύσεις της Ρωσίας για μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία μίλησε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη πως δεν πιστεύει την υπόσχεση της ρωσικής πλευράς περί μείωσης της στρατιωτικής της δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι ο στρατός του προετοιμάζεται για νέες εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Οι δηλώσεις αυτές του Ζελένσκι έγιναν λίγη ώρα αφού η Μόσχα ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη, η οποία θα ισχύσει από σήμερα το πρωί στις 10:00, προκειμένου να δημιουργηθεί «ανθρωπιστικός διάδρομος» προς τη Ζαπορίζια.
Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ χαρακτήρισε «παραπλάνηση» την κίνηση αυτή της Ρωσίας, οι δυνάμεις της οποίας πολιορκούν εδώ και εβδομάδες τη Μαριούπολη, το λιμάνι- πόλη στην Αζοφική Θάλασσα το οποίο θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς συνδέει την προσαρτημένη Κριμαία με τις περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.
«Δεν πιστεύουμε κανέναν, ούτε μία όμορφη φράση», είπε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του προς τους συμπατριώτες του, προσθέτοντας ότι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται για να επιτεθούν στο Ντονμπάς. «Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα. Θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο της επικράτειάς μας», επέμεινε.
«Παρατηρούμε επίσης συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων για νέα πλήγματα στην περιοχή του Ντονμπάς και προετοιμαζόμαστε για αυτό», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ είναι «συνέπεια του έργου των υπερασπιστών μας».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε ότι εντείνονται οι επιχειρήσεις στην περιοχή.
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσο περισσότερος καιρός χρειάζεται για την απελευθέρωση των εδαφών μας, των περιοχές που βρίσκονται τώρα υπό ουκρανικό έλεγχο, τόσο περισσότερα θύματα και καταστροφή θα υπάρξει», επεσήμανε.
Πόλεμος Ουκρανία: Αποχωρούν από το Τσερνόμπιλ οι Ρώσοι στρατιώτες
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις άρχισαν να αποχωρούν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου.
Η περιοχή όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός είχε τεθεί υπό τον έλεγχο ρωσικών στρατευμάτων από την πρώτη κιόλας ημέρα (24 Φεβρουαρίου) της επίθεσης που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας.
Ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να αποσύρεται από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ, στα βορειοδυτικά του Κιέβου, ενώ οι δυνάμεις που βρίσκονταν στο Τσερνόμπιλ υποχωρούν στο έδαφος της Λευκορωσίας, δήλωσε ο αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.