Κοσμος

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ

Τα στρατεύματα φέρονται να εισήλθαν από την πλευρά της Λευκορωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ © EPA/YURI KOCHETKOV

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Τσερνόμπιλ - Τι ανέφερε Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «αδύνατον να πούμε ότι το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές», ενώ τόνισε πως πρόκειται για «μία από τις πιο σοβαρές απειλές στην Ευρώπη σήμερα».

Επιπλέον, ανέφερε ότι κατελήφθη το αεροδρόμιο του Χοστόμελ από ρωσικές δυνάμεις.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι διεξάγονταν μάχες στο Τσερνόμπιλ, με ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να καταλάβουν τον χώρο του πυρηνικού εργοστασίου. Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούσαν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα από το να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο.

Νωρίτερα, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα από τη Λευκορωσία εισήλθαν σε περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. Το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για μάχες που βρίσκονταν σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ