- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Μέγκαν έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον Χάρι», φέρεται να είπε η Καμίλα
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Νέο βιβλίο φωτιά για Χάρι και Μέγκαν με βαριές αιχμές από το παλάτι
Νέα αποσπάσματα για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ φέρνει στο φως ο συγγραφέας Τομ Μπάουερ, ο οποίος σε νέο βιβλίο του περιγράφει μια βαθιά και σχεδόν μη αναστρέψιμη ρήξη με τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Στο επίκεντρο του βιβλίου βρίσκονται ο Χάρι και η Μέγκαν, η αποξένωση από το παλάτι, τα οικονομικά τους προβλήματα και η αβέβαιη επόμενη μέρα για το ζευγάρι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, ο Χάρι και η Μέγκαν παρουσιάζονται ως όλο και πιο απομονωμένοι από το βασιλικό περιβάλλον, με τον συγγραφέα να υποστηρίζει ότι η ένταση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ είχε φανεί ήδη από το 2018, λίγο μετά τον γάμο των Σάσεξ. Ο Μπάουερ περιγράφει ένα κλίμα καχυποψίας απέναντι στη Μέγκαν μέσα στην οικογένεια, ενώ αποδίδει στη σχέση της με τον Χάρι καθοριστικό ρόλο στη σταδιακή απομάκρυνσή του από το παλάτι.
Σε ένα από τα πιο αιχμηρά σημεία του βιβλίου, ο συγγραφέας αναφέρει ότι η Καμίλα φέρεται να είπε σε φίλη της πως η Μέγκαν «έχει κάνει πλύση εγκεφάλου στον Χάρι». Η συγκεκριμένη αναφορά αποδίδεται ως ισχυρισμός του συγγραφέα και εντάσσεται στο γενικότερο αφήγημα περί πλήρους μεταστροφής του χαρακτήρα του δούκα του Σάσεξ μετά τον γάμο του.
Ο Μπάουερ υποστηρίζει ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια η Μέγκαν έχει επενδύσει όλο και περισσότερο στη δημόσια εικόνα και στην προσωπική της προβολή, ενώ ο Χάρι εμφανίζεται πιο απομονωμένος, με περιορισμένη απήχηση στις φιλανθρωπικές του πρωτοβουλίες και με αυξανόμενη ανησυχία για το μέλλον της σχέσης του με τη μοναρχία.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα οικονομικά του ζευγαριού. Σύμφωνα με το βιβλίο, μετά τη λήξη των μεγάλων συμφωνιών με το Netflix και το Spotify, οι πηγές εσόδων τους περιορίστηκαν αισθητά. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το ζευγάρι χρειάζεται κάθε χρόνο τουλάχιστον 3 εκατ. δολάρια μετά φόρων για να καλύπτει το υψηλό κόστος ζωής και ασφάλειας στην Καλιφόρνια.
Στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται αναφορά και στο Archewell, με τον Μπάουερ να υποστηρίζει ότι τα έσοδα του ιδρύματος μειώθηκαν σημαντικά και ότι οι Σάσεξ αναγκάστηκαν να αναδιαρθρώσουν τη φιλανθρωπική τους δραστηριότητα. Το βιβλίο παρουσιάζει αυτή την εξέλιξη ως ένδειξη πίεσης τόσο στο οικονομικό όσο και στο επικοινωνιακό πεδίο.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αφορά και τους Invictus Games, όπου ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η διοργάνωση έχει μετατραπεί περισσότερο σε πεδίο προβολής του ζευγαριού παρά σε γεγονός αφιερωμένο αποκλειστικά στους βετεράνους. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η δημοσιότητα που συγκεντρώνει η Μέγκαν συχνά επισκιάζει ακόμη και τον ίδιο τον Χάρι.
Κατά τον Μπάουερ, ο μεγάλος στόχος των Σάσεξ θα ήταν μια θεαματική επανασύνδεση με το παλάτι με φόντο τους Invictus Games του 2027 στο Μπέρμιγχαμ, χωρίς όμως να θεωρεί πιθανό ένα τέτοιο σενάριο. Όπως σημειώνει, η πιθανότητα ο βασιλιάς Κάρολος να προχωρήσει σε μια δημόσια επαναπροσέγγιση που θα δυσαρεστούσε τον Ουίλιαμ και την Κέιτ φαντάζει, αυτή τη στιγμή, εξαιρετικά μικρή.
Το δημοσίευμα των Times βασίζεται σε αποσπάσματα του νέου βιβλίου του Μπάουερ και αποτυπώνει μια ιδιαίτερα σκληρή εκδοχή για τη σημερινή κατάσταση των Σάσεξ, με αιχμές τόσο για τη δημόσια εικόνα τους όσο και για τη βιωσιμότητα του κοινού τους εγχειρήματος μακριά από τη βασιλική οικογένεια.
Πηγη: The Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ρώσος πρόεδρος είναι πιθανό να ανατραπεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα
Eίχε προγραμματίσει να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 5 Ιουλίου
Φέρει χαραγμένο σε λευκό κεχριμπάρι ένα πορτρέτο της
Αναφέρεται μάλιστα ότι δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
«Παγωμένο» το πολεμικό μέτωπο τους τελευταίους μήνες
Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 39χρονη Ουκρανή - Εντοπίστηκαν ίχνη της στο κρατίδιο της Έσσης
Αντάλλασσαν οδηγίες, βίντεο και φωτογραφίες από σεξουαλικές επιθέσεις
Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου
Εκατομμύρια Ιρανοί προετοιμάζονται για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον επί 36 χρόνια ηγέτη τους
Οι αρχές κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση της θνησιμότητας, κυρίως σε άτομα άνω των 45 ετών
Συγκίνηση, αγκαλιές και χειροκροτήματα
Το εντόπισε εθελοντής στα Εθνικά Αρχεία της Βρετανίας
Οι ακραίες θερμοκρασίες θέτουν σε κίνδυνο τους αθλητές
«Δεν ήταν εκεί για μας» έγραψε σε ανάρτησή του
Χάος και καταγγελίες ότι οι αρχές είναι απούσες
Φορούσε περιβολή θιβετανού μοναχού
Θα διατίθενται μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών
Η χαμηλή νέφωση δεν επέτρεψε στο ελικόπτερο να προσεγγίσει το σημείο
«Για να δούμε πώς θα εμπνεύσει αυτό τη μαγειρική μου», αναρωτιέται ο Βρετανός σεφ
Επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη νέα Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρούζβελτ στη Μεντόρα της Βόρεια Ντακότα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.