- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Στην Τουρκία βρήκαν απάγκιο τα δύο γιοτ του Αμπράμοβιτς
Ως γνωστόν η Τουρκία δεν μετέχει στις κυρώσεις της Δύσης
Δύο γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρήκαν καταφύγιο στην νοτιοδυτική Τουρκία, η οποία δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις.
Μετά την θαλαμηγό μήκους 140 μέτρων My Solaris που ελλιμενίσθηκε χθες στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός), η θαλαμηγός Eclipse, η οποία παρουσιάζεται ως η δεύτερη σε μήκος στον κόσμο, με σημαία Βερμούδων, έδεσε σήμερα λίγο νοτιότερα, στο λιμάνι της Μαρμαρίδας, έπειτα από πολυήμερο ταξίδι στην Μεσόγειο, σύμφωνα με τους ιστότοπους παρακολούθησης της κίνησης των πλοίων.
Το γιοτ Solaris έφυγε από το Μαυροβούνιο την περασμένη εβδομάδα, κινούμενο νοτιοανατολικά προς την Τουρκία και περνώντας από χωρικά ύδατα κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς και σε άλλους Ρώσους δισεκατομμυριούχους. Ο Αμπράμοβιτς ήταν μεταξύ των Ρώσων ολιγαρχών που προστέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη μαύρη λίστα της ΕΕ και οι κυβερνήσεις ενήργησαν για να τους κατασχέσουν γιοτ και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.
Ομάδα Ουκρανών που επέβαιναν σε φουσκωτό πλησίασε το My Solaris στο λιμάνι του Μπόντρουμ για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία της θαλαμηγού του Αμπράμοβιτς σε τουρκικά νερά. «Δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ. Οχι στον πόλεμο στην Ουκρανία. Εξω το ρωσικό πλοίο, έξω!» φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας ουκρανικές σημαίες.
Σύμφωνα με το Reuters δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Αμπράμοβιτς βρισκόταν στη θαλαμηγό Solaris μήκους 140 μέτρων όταν έδεσε στην Αλικαρνασσό το απόγευμα της Δευτέρας.
Το γιοτ έχει κατασκευαστεί σε γερμανικό ναυπηγείο και βγήκε για πρώτη φορά στη θάλασσα στις αρχές του περασμένου έτους. Είναι ένα από μια σειρά γιοτ που ανήκουν στον Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με αναφορές στις εκδόσεις πολυτελών ειδών SuperYachtFan, SuperYacht Times και Forbes.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.