- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρή αντίδραση ΗΠΑ για την επίσκεψη Άσαντ στα Εμιράτα
Μετά την αλλαγή στάσης της χώρας απέναντι στον Σύρο δικτάτορα
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, συναντήθηκε την Παρασκευή (18/3) στο Ντουμπάι με τον κυβερνήτη του εμιράτου, Σεΐχ Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.
Η διπλωματία των ΗΠΑ ανέφερε χθες Παρασκευή ότι της προκάλεσε «βαθιά απογοήτευση και προβληματισμό η φαινομενική προσπάθεια νομιμοποίησης» του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σχολιάζοντας την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την πρώτη από το 2011.
«Προτρέπουμε τα κράτη που σκέφτονται να αποκτήσουν σχέσεις με το καθεστώς Άσαντ να ζυγίσουν προσεκτικά τις φρικιαστικές ωμότητες που διέπραξε σε βάρος των Σύρων την τελευταία δεκαετία και τις συνεχιζόμενες προσπάθειές του να στερήσει σε μεγάλο μέρος της χώρας την πρόσβαση στην ανθρωπιστική ασφάλεια και την ασφάλεια», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Νεντ Πράις στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.
Ο Άσαντ πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη του σε αραβική χώρα αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, το 2011. Εκεί είχε συνάντηση με τον κυβερνήτη του Ντουμπάι.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δίνοντας έμφαση στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και την απόσυρση των ξένων δυνάμεων. Συζήτησαν, επίσης, την πολιτική και ανθρωπιστική στήριξη της Συρίας και του λαού της, ώστε να εξευρεθεί μια ειρηνική λύση σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, πρόσθεσε το πρακτορείο.
Η συνάντηση αυτή είναι το πιο πρόσφατο διπλωματικό άνοιγμα της Δαμασκού, που υποδηλώνει μια αλλαγή στη Μέση Ανατολή, όπου πολλές αραβικές χώρες φαίνεται να αναβιώνουν τους δεσμούς τους με το καθεστώς του Άσαντ. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου οι περισσότερες χώρες του Περσικού Κόλπου υποστήριξαν έμμεσα ή άμεσα τις αντιμαχόμενες τον Άσαντ ένοπλες ομάδες, ενώ Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ζητούσαν την απομάκρυνση του ως βασικό όρο για την «μελλοντική» Συρία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.