Κοσμος

Ναβάλνι: Εισαγγελείς ζήτησαν επιβολή επιπλέον 13 ετών

Για απάτη και για κατηγορίες που αφορούν περιφρόνηση δικαστηρίου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι © EPA

Ρωσία: Εισαγγελείς ζήτησαν την επιβολή επιπλέον 13 ετών κάθειρξης για τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα από δικαστήριο να καταδικάσει τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι σε επιπλέον 13 χρόνια κάθειρξης για απάτη και για κατηγορίες που αφορούν περιφρόνηση δικαστηρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ναβάλνι εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 2,5 ετών σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανατολικά της Μόσχας για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που σχετίζονται με τις κατηγορίες που κατά τον ίδιο είναι κατασκευασμένες για να φρενάρουν τις πολιτικές του φιλοδοξίες.

Καταζητούμενη η εκπρόσωπος Τύπου του Ναβάλνι

 

Οι ρωσικές αρχές ενέταξαν την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο Τύπου του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σε κατάλογο καταζητούμενων διεθνώς και επιδιώκουν τη φυλάκισή της, δείχνει σήμερα βάση δεδομένων της ρωσικής αστυνομίας.

Η Γιάρμις έφυγε από τη Ρωσία πέρυσι, αφού δικαστήριο επέβαλε περιορισμό για 18 μήνες στην ελεύθερη μετακίνησή της για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας για την αναχαίτιση της πανδημίας της COVID-19.

Οι ρωσικές αρχές έχουν προβεί σε σκληρή καταστολή της αντιπολίτευσης και πολλοί από τους πιο εξέχοντες συμμάχους του Ναβάλνι έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία φοβούμενοι επιβολή περιορισμών ή φυλάκιση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ