- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλες οι εξελίξεις μέσα από 6 χάρτες
Πώς κινείται ο ρωσικός στρατός - Ποιες περιοχές ελέγχει
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κατάσταση στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή σε 6 χάρτες.
Για έβδομη ημέρα, η Ρωσία συνεχίζει την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στην Ουκρανία. Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεσή της τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από τρεις κύριες κατευθύνσεις: Bόρεια, νότια και ανατολική.
Σύμφωνα με το BBC, αυτή είναι η εικόνα σήμερα, με τις περιοχές που ελέγχει ο ρωσικός στρατός.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο αγώνας για το Κίεβο
Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Κίεβο από τα βόρεια, αν και η πρόοδος επιβραδύνθηκε τις τελευταίες 24 ώρες. H πρωτεύουσα έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές επιθέσεις από αέρος.
Την Τρίτη, ρωσικά στρατεύματα πυροβόλησαν κατά του τηλεοπτικού πύργου στο Κίεβο, σκοτώνοντας πέντε άτομα και αποκλείοντας ορισμένες εκπομπές.
Η επίθεση από τα βόρεια
Ρωσικά στρατεύματα που κατευθύνονται προς το Κίεβο διέσχισαν τα σύνορα με την Ουκρανία στον τριμερή κόμβο μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και Λευκορωσίας, στη Σενκίβκα.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (MoD) δήλωσε την Τρίτη ότι ο μεγαλύτερος όγκος των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας εξακολουθεί να απέχει περισσότερο από 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) από το Κίεβο.
Η επίθεση από τα ανατολικά
Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν προσγειωθεί στο Χάρκοβο, μετά τον σφοδρό αεροπορικό βομβαρδισμό της πόλης τις τελευταίες ημέρες.
Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.
Η επίθεση από τα νότια
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει γρήγορα από την Κριμαία και ωθήθηκαν δυτικά προς τη Χερσώνα και ανατολικά προς τη Μαριούπολη.
Τα στρατεύματά της λέγεται ότι εισήλθαν στη Χερσώνα το βράδυ της Τρίτης, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ισχυρίζεται ότι κατέλαβε τη νότια πόλη το πρωί της Τετάρτης.
Στη Μαριούπολη πάνω από 100 κάτοικοι έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η απομάκρυνση των Ελλήνων από την περιοχή.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ροές μεταναστών καταφεύγουν πέρα από τα σύνορα
Από την έναρξη της εισβολής, περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άμαχοι έχουν τραπεί σε φυγή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά ότι έως και τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής.
Οι πρόσφυγες περνούν τα σύνορα προς γειτονικές χώρες στα δυτικά, όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Μολδαβία.
Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Μαίνονται οι μάχες για 7η ημέρα - Live
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.