Πόλεμος στην Ουκρανία: Περισσότεροι από 450.000 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Πολωνία από την αρχή της ρωσικής εισβολής.
Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Πολωνία από την Ουκρανία από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υφυπουργός Εσωτερικών Πάβελ Ζεφερνάκερ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εισήλθε στην Πολωνία μειώθηκε ελαφρά χθες Τρίτη στους 98.000, από περισσότερους από 100.000 τη Δευτέρα.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόλις σε ένα 24ωρο 150.000 άτομα έφυγαν από τη χώρα
Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, δήλωσε πως άλλοι 150.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών προσφύγων να έχει φθάσει περίπου τις 677.000.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας είχε δηλώσει πως τουλάχιστον 660.000 άνθρωποι που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν συρρεύσει σε γειτονικές χώρες και οι αριθμοί αυξάνονται με «εκθετικό» ρυθμό.
«Έχουμε τώρα περισσότερους από 660.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία προς τις γειτονικές χώρες μόνο τις έξι τελευταίες ημέρες», δήλωσε εκπρόσωπος της HCR η Σαμπία Μαντού, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Οι αριθμοί αυξάνονται εκθετικά (...) Με αυτό τον ρυθμό, η κατάσταση φαίνεται ότι θα γίνει η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση του αιώνα στην Ευρώπη».
Όλες οι γειτονικές χώρες κρατούν μέχρι τώρα ανοικτά τα σύνορά τους στους πρόσφυγες που έρχονται από την Ουκρανία -- εκ των οποίων «ένας μη αμελητέος αριθμός» έχουν πάει στη Ρωσία, υπογράμμισε η Μαντού.
«Η HCR καλεί τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν να δίνουν πρόσβαση στο έδαφός τους σε όλους όσοι φεύγουν: τους Ουκρανούς και τους πολίτες τρίτων χωρών που ζουν στην Ουκρανία», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.