- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζεράρ Ντεπαρντιέ-Ουκρανία: Αφήστε τα όπλα και διαπραγματευτείτε
Ο Γάλλος ηθοποιός έχει ρωσικό διαβατήριο από το 2013
Ζεράρ Ντεπαρντιέ για την Ουκρανία: Ζητά από τις εμπόλεμες πλευρές να αφήσουν τα όπλα και να διαπραγματευτούν - Τι είχε πει για τη Ρωσία.
Ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, απευθύνει έκκληση σε Ρωσία και Ουκρανία να αφήσουν τα όπλα και να διαπραγματευτούν για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, που έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε δήλωση που έκανε σήμερα προς το Γαλλικό Πρακτορείο κατά την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία σημείωσε: «Η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν πάντα δύο αδελφές χώρες. Είμαι εναντίον αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου. Λέω “κατεβάστε τα όπλα και διαπραγματευθείτεˮ».
Ο Γάλλος ηθοποιός, που διαθέτει εκτός από τη γαλλική και τη ρωσική υπηκοότητα, τηλεφώνησε στο AFP προκειμένου να κάνει τη δήλωση αυτή. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε αποκτήσει ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο του 2013 εν μέσω μιας αντιπαράθεσης για τη δημοσιονομική πολιτική του τότε προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Θεωρώ πως είναι φυσιολογικό να πληρώνουμε, αλλά όχι στους ηλίθιους που νομίζουν πως κάνουν το καλό», δήλωνε το 2014 στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point.
Από τότε ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν σταματούσε να εκθειάζει τη νέα του πατρίδα, τη Ρωσία, μια «μεγάλη δημοκρατία», και να πλέκει το εγκώμιο του Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο μάλιστα συνέκρινε με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.
Όταν ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έγινε Ρώσος - Οι δηλώσεις για την Ουκρανία
«Ο Πούτιν μου έστειλε ήδη ένα διαβατήριο» είχε πει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ το 2013, ενώ τα έπινε με μερικούς φίλους του στο γκουρμέ εστιατόριό του σε σικ γειτονιά του Παρισιού. Όλοι θεώρησαν ότι μιλούσε το κρασί και ο θυμός του, μετά την αυστηρή για το άτομό του κριτική του Γάλλου πρωθυπουργού, που τον εξώθησε να δηλώσει ότι θα παρέδιδε το γαλλικό του διαβατήριο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υλοποίησε πριν από 9 χρόνια την πρόσκληση που είχε κάνει στον Ντεπαρντιέ στις 20 Δεκεμβρίου του 2013.
Το 2015 ερωτηθείς με την κατάσταση στην Ουκρανία είπε: «Είμαι όπως όλος ο κόσμος, σοκαρισμένος. Γνώριζα πολύ καλά τον Βίκτορ Γιούσενκο (σ.σ πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας) και λατρεύω τον ουκρανικό λαό, όμως οι συρράξεις δεν είναι δική μου δουλειά. Γνωρίζω ότι εάν η Κριμαία ήταν αμερικανική θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Σκεφτείτε το» τόνισε ο Ντεπαρντιέ.
«Λατρεύω την Ουκρανία, την επισκεπτόμουν συχνά με τον Βίκτορ Γιούσενκο, και το βλέπω ακόμα ότι εκείνος δεν ήθελε ποτέ την εξουσία» προσέθεσε: «Υπάρχουν τόσες εθνότητες στη Ρωσία, τόσα πράγματα, δεν ισχυρίζομαι ότι τα γνωρίσω ούτε θα γίνω ο εκπρόσωπος Τύπου για το τι γίνεται. Δεν αγαπώ τον πόλεμο, δεν αγαπώ τις συγκρούσεις, καθώς προκαλούν τον θάνατο».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αρχή θα γίνει από τον Λευκό Οίκο
Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών προς τον Λευκό Οίκο και τη βρετανική πρεσβεία
Πρόταση influencer υιοθετεί ο Τραμπ, απαιτείται όμως έγκριση από το Κογκρέσο
Ο Τραμπ ζητά από ABC και Disney να απολύσουν τον Κίμελ μετά σχόλιο για Μελάνια
Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης είχε ταξιδέψει από την Καλιφόρνια
Το ξενοδοχείο δηλώνει συμμόρφωση με τη Μυστική Υπηρεσία - Ερωτήματα για τα κενά ασφαλείας
Tι απάντησε η ίδια για το περιστατικό στο δείπνο των ανταποκριτών
Ο Γάλλος πρόεδρος επιδιώκει λύση στην ενεργειακή κρίση μέσω επαφών με την Τεχεράνη
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν γιατρός και δύο νοσηλεύτριες
Η 38χρονη αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης
Χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που καταγράφηκε το 1976
Ιστορική συνάντηση στο Βατικανό και μήνυμα ενότητας
Ποια είναι τα αδέλφια που τώρα προσφεύγουν εναντίον του βασιλιά της ποπ
Η Επιτροπή ζητά πολιτική συμφωνία για αλλαγές και όχι τεχνική απόφαση στο NextGenerationEU
Μετά από εισβολή ενόπλων - Σε εξέλιξη έρευνες σε δασώδεις περιοχές
Η Εθνική Συσπείρωση ζητά ισχυρό στρατό με εθνικό έλεγχο και περιορισμό της ΕΕ
Έντονη αντίδραση της Πρώτης Κυρίας
«Δεν θα ξάπλωνα με το νέο μου σμόκιν στο πάτωμα» - Η απίθανη εξήγηση του καλεσμένου
Η Μπεατρίτσε Βενέτσι, σύμβουλος της κυβέρνησης Μελόνι, απομακρύνθηκε μετά από καταγγελίες της για νεποτισμό
Την ίδια στιγμή που η κρίση έχει ήδη αρχίσει να μεταφέρεται στους επιβάτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.