- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος Ericsson ανακοίνωσε πως ενδέχεται να συμμετείχε σε συναλλαγές με τρομοκρατικές ομάδες, όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Σε συνέντευξη του στη σουηδική εφημερίδα Dagens Industri, ο διευθύνων σύμβουλος Μπόριε Εκχόλμ τόνισε πως η Ericsson έχει εντοπίσει «ασυνήθιστες δαπάνες που χρονολογούνται το 2018» αλλά η εταιρεία δεν έχει βρει ακόμη ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι διαδρομές μεταφοράς έχουν αγοραστεί σε περιοχές που ελέγχονται από τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ISIS», πρόσθεσε ο Eκχόλμ.
Ο Σουηδός μάνατζερ τόνισε στην εφημερίδα ότι η Ericsson έχει δαπανήσει «σημαντικούς πόρους προσπαθώντας να το κατανοήσουμε αυτό όσο καλύτερα μπορούμε. Η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας είναι απολύτως απαράδεκτη και είναι κάτι που δεν το επιτρέπουμε καθόλου».
Τα σχόλια του Εκχόλμ ακολουθούν ανακοίνωση της εταιρείας εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, στην οποία η εταιρεία δηλώνει ότι συνεχίζει να επενδύει σημαντικά σε μια έρευνα αναφορικά με τις ανησυχίες συμμόρφωσης στις δραστηριότητές της στο Ιράκ.
Η Ericsson είπε αργά την Τρίτη ότι μια εσωτερική έρευνα από το 2019 είχε βρει σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων συμμόρφωσης στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων πληρωμών για διαδρομές μεταφοράς για την αποφυγή των τοπικών τελωνείων.
Η εταιρεία πλήρωσε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο του 2019 για τη διευθέτηση των αμερικανικών ποινικών και αστικών ερευνών για ξένη διαφθορά σε χώρες που καλύπτουν την Κίνα, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, το Τζιμπουτί και το Κουβέιτ.
Η ύποπτη πληρωμή πιθανότατα αποτελεί μέρος μιας έρευνας διαφθοράς από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης που ολοκληρώθηκε το 2019, σύμφωνα με αναλυτές της Handelsbanken. Και ενώ οι αναλυτές δεν αναμένουν οι αποκαλύψεις να πυροδοτήσουν περαιτέρω έρευνες, είναι πιθανό να βλάψουν την τιμή της μετοχής.
Τα στοιχεία περιελάμβαναν την πραγματοποίηση δωρεών χωρίς σαφή δικαιούχο, πληρωμή προμηθευτών χωρίς έγγραφα, χρήση προμηθευτών για την πραγματοποίηση πληρωμών σε μετρητά, ακατάλληλα ταξίδια και έξοδα, και ακατάλληλη χρήση αντιπροσώπων πωλήσεων και συμβούλων. Διαπίστωσε επίσης παραβιάσεις των εσωτερικών οικονομικών ελέγχων της Ericsson, συγκρούσεις συμφερόντων, μη συμμόρφωση με τη φορολογική νομοθεσία και παρεμπόδιση της έρευνας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.