- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ντόναλντ Τραμπ: Είχε επικοινωνία με τον ακροδεξιό υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ.
Η προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 είναι συχνά σημείο αναφοράς για την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου πρώην τηλεοπτικού σχολιαστή Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους. Ο ίδιος ο Ζεμούρ αρνείται ότι είναι ρατσιστής.
«Ο Ερίκ Ζεμούρ και ο αμερικανός πρώην πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για περίπου 40 λεπτά χθες», μετέδωσε το δίκτυο BFM επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στο γάλλο υποψήφιο.
Ένας εκπρόσωπος του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ζεμούρ επιβεβαίωσε στο Twitter ότι έγινε το τηλεφώνημα λέγοντας ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε χθες το απόγευμα.
Εκπρόσωποι του Τραμπ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.
Με παρόμοιο τρόπο με εκείνον του Τραμπ ο Ζεμούρ επιδιώκει να εμφανιστεί ως αουτσάιντερ, ανεξάρτητος από τα παραδοσιακά κόμματα και το γαλλικό πολιτικό κατεστημένο, και βασίζεται στο ότι είναι διάσημος και έχει μεγάλο ρεύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το BFM TV μετέδωσε ότι ο Τραμπ είπε στον Ζεμούρ ότι προκειμένου κάποιος να κερδίσει τις εκλογές δεν θα πρέπει ποτέ να αλλάζει την πολιτική γραμμή του.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο που διαθέτει το BFM TV από πηγές από το στρατόπεδο του Ζεμούρ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε να μην αλλάξει ποτέ αν θέλει να κερδίσει και να διατηρήσει την αυθεντικότητα και το "θάρρος" του.
Ο Ζεμούρ έρχεται τέταρτος στην πρόθεση ψήφου και συναγωνίζεται την Μαρίν Λεπέν, την αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού η οποία στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των ακροδεξιών ψηφοφόρων έρχεται δεύτερη με αμφότερους τους υποψήφιους να ευελπιστούν να επικρατήσουν του προέδρου Μακρόν στις εκλογές του Απριλίου.
Στην προεκλογική της εσκτρατεία για την προεδρία το 2017, η Λεπέν επιχείρησε να δείξει την εγγύτητά της με τον Τραμπ όταν ταξίδεψε στην έδρα των επιχειρήσεών του στο Μανχάταν, αλλά έφυγε από εκεί διακριτικά όταν δεν την υποδέχτηκε κανένας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.