- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ειρωνικό σχόλιο Πούτιν: Τι ώρα είπαμε θα γινόταν η εισβολή;
Ενώ μερικά ρωσικά στρατεύματα αποχωρούν από τα σύνορα
Με ένα ειρωνικό σχόλιο αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις αναφορές περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
Με ένα ειρωνικό σχόλιο αντέδρασε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις αναφορές για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ειρωνευόμενος τις ημερομηνίες που αναδεικνύονταν από τη Δύση για την εισβολή, ο Ρώσος πρόεδρος διερωτήθηκε «τι ώρα θα έπρεπε να αρχίσει ο πόλεμος;»;
Το Κρεμλίνο υπογράμμισε ότι εξαρχής είχε ξεκαθαρίσει πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποσύρονταν σταδιακά από τις θέσεις τους, όταν θα ολοκληρώνονταν τα γυμνάσια, κάτι που σύμφωνα με τη Μόσχα συμβαίνει τώρα.
Χθες, Δευτέρα, σε διάγγελμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικαλέστηκε πληροφορίες, βάσει των οποίων σχεδιάζεται ρωσική επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας αύριο, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. «Μας είπαν ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα της επίθεσης. Εμείς θα την μετατρέψουμε σε μέρα ενότητας» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο διάγγελμά του, καλώντας τους Ουκρανούς να υψώσουν την ουκρανική σημαία.
Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα την έναρξη μιας αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων που στάθμευαν κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για μια «συνήθη διαδικασία» και καταγγέλλοντας τη δυτική «υστερία» περί μιας υποτιθέμενης επικείμενης εισβολής στη χώρα αυτή από τη Μόσχα.
«Ανέκαθεν λέγαμε πως μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, (...) τα στρατεύματα θα επέστρεφαν στις βάσεις τους. Αυτό είναι που συμβαίνει εδώ, είναι η συνήθης διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα θα οργανώσει στο μέλλον και άλλες «ασκήσεις σε όλη τη Ρωσία» διότι «είναι δικαίωμά μας να οργανώνουμε γυμνάσια στο έδαφός μας, παντού όπου το θεωρούμε πρόσφορο».
Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε επικαλούμενο τον ρωσικό Βόρειο Στόλο πως περισσότερα από 20 πλοία της εν λόγω δύναμης άρχισαν γυμνάσια στη Θάλασσα του Μπάρεντς.
Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι ασκήσεις στα ύδατα της Αρκτικής ανάμεσα στη Ρωσία και τη Νορβηγία εντάσσονται στα ευρύτερα γυμνάσια που δημιούργησαν φόβους στους Δυτικούς και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία.
Στις σημερινές δηλώσεις του ο Πεσκόφ κατήγγειλε μια «εκστρατεία χωρίς απολύτως κανένα προηγούμενο η οποία έχει στόχο να προκαλέσει εντάσεις».
Η Ρωσία διέταξε σήμερα να επιστρέψουν στις βάσεις τους μονάδες ανεπτυγμένες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σε μια πρώτη ένδειξη μιας ύφεσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Oι περισσότεροι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις
Η κίνηση προκάλεσε σχόλια
Iσραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν ήδη έντονη δυσαρέσκεια
«Σώσαμε το Ισραήλ από εξόντωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας
Στο επίκεντρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία
Παράθυρο ευκαιρίας για διπλωματία σχετικά με την Ουκρανία διακρίνει ο Γερμανός καγκελάριος
Παράλληλα, επιδικάστηκε αποζημίωση ύψους 64.000 ευρώ
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στήριξη σε Ουκρανία και Μολδαβία
Η ρύθμιση αφορά τόσο νέες αιτήσεις όσο και άδειες παραμονής
Αναμένεται άμεση αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ
Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat προκαλούν έντονη ανησυχία για το μέλλον της ευρωπαϊκής βιομηχανίας
H κόρη και γιατρός Σόνια Μπέινς έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Για συνεργασία με την ICE κατηγορείται ο τεχνολογικός γίγαντας
Οι απαγωγές στο Αφγανιστάν είναι καθημερινότητα και η Σαμπνάμ Νασίμι γράφει γι' αυτό που συνέβη πριν από λίγες ημέρες
Η απόφαση οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της
Οι διαμαρτυρίες δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο των γυρισμάτων
Tο συμβάν σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 κοντά στα βουνά Σαϊέν
Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την επίθεση στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.