Κοσμος

Ιταλία: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της δύο χρόνια μετά

Οι αρχές τη βρήκαν μουμιοποιημένη να κάθεται σε καρέκλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλικιωμένη
Ηλικιωμένη © Pixabay / sabinevanerp

Ιταλία: Θλίψη για τον εντοπισμό ηλικιωμένης γυναίκας που πέθανε πριν δύο χρόνια, αλλά κανείς δεν την είχε αναζητήσει.

Νεκρή μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της στο Κόμο της Ιταλίας και σε μουμιοποιημένη κατάσταση εντόπισαν Πυροσβέστες την 70χρονη Μαρινέλα Μπερέτα. Η γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής για παραπάνω από δύο χρόνια και κανείς μέχρι τότε δεν την είχε αναζητήσει, καθώς δεν είχε συγγενείς, ενώ οι γείτονές της υπέθεσαν ότι είχε αποστασιωποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι ιταλικές αρχές ανακάλυψαν τα μουμιοποιημένα λείψανα της ηλικιωμένης. Η γυναίκα φέρεται να πέθανε ενώ καθόταν σε μία καρέκλα στο σαλόνι, δύο χρόνια πριν. Η αιτία θανάτου της 70χρονης είναι άγνωστη και ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως πέθανε κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2019, με βάση την έκταση της αποσύνθεσης. Κανένας συγγενής δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, με την αστυνομία να ερευνά εάν υπάρχουν επιζώντα μέλη της οικογένειάς της.

Η Πυροσβεστική έφτασε στο σπίτι της μετά από καταγγελία για δέντρο που έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τις προηγούμενες ημέρες τη Βόρεια Ιταλία. 

Η 70χρονη Μαρινέλα Μπερέτα
Η 70χρονη Μαρινέλα Μπερέτα © SplashNews.com

Το πτώμα της παραμένει στο νεκροτομείο και η ημερομηνία της κηδείας της δεν έχει οριστεί ακόμη σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ο δήμαρχος της περιοχής πάντως, Μάριο Λαντρισκίνα, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραστούν στην κηδεία της 70χρονης. Όπως είπε στον Ιταλικό Τύπο, η τοπική κυβέρνηση θα ρυθμίσει τα της κηδείας. «Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί και προσκαλώ όλη την πόλη να είναι παρούσα» είπε ο Λαντρισκίνα, προσθέτοντας: «Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη κι αν αυτή η γυναίκα δεν είχε συγγενείς, θα μπορούσαμε να γίνουμε συγγενείς της».

Η υπουργός Οικογένειας και Ίσων Ευκαιριών της Ιταλίας, Έλενα Μπονέτι, θρήνησε για τον μοναχικό θάνατο της ηλικιωμένης γυναίκας σε ανάρτησή της στο Facebook. «Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερέτα στο Κόμο, αυτή η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας. Η ανάμνηση της ζωής της είναι καθήκον μιας κοινότητας που θέλει να παραμείνει ενωμένη. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος».

 

 

Σχεδόν το 40% των ατόμων άνω των 75 ετών στην Ιταλία ζουν μόνοι, σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 από το εθνικό ινστιτούτο στατιστικών. Το ίδιο ποσοστό ηλικιωμένων ότι δεν είχαν ούτε συγγενείς, ούτε φίλους να απευθυνθούν σε περίπτωση ανάγκης.

«Το μυστήριο της αόρατης ζωής της Μαρινέλας πίσω από την κλειστή πύλη του εξοχικού της μας διδάσκει ένα τρομερό μάθημα», αναφέρει η εφημερίδα Messaggero. «Η πραγματική θλίψη δεν είναι ότι οι άλλοι δεν παρατήρησαν τον θάνατό της, είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι η Μαρινέλλα Μπερέτα ήταν ζωντανή».

Με πληροφορίες από CNN και Guardian

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.