- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Τα αντισημιτικά περιστατικά στη χώρα έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία νεότερης έκθεσης.
Ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών στη Βρετανία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η αντίδραση στα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Community Security Trust (CST), ένα ίδρυμα που παρέχει στην εβραϊκή κοινότητα της Βρετανίας, η οποία αριθμεί περίπου 280.000 πολίτες, συμβουλευτικό έργο σε θέματα ασφαλείας.
Η ετήσια έκθεση του CST διαπίστωσε ότι μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 2.255 αντισημιτικά επεισόδια, αύξηση 34% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
"Αυτά τα επίπεδα ρεκόρ του αντιεβραϊκού ρατσισμού, που κατήγγειλε η εβραϊκή κοινότητα στο CST και στην αστυνομία, δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά για τους εβραίους στη Βρετανία", δήλωσε ο επικεφαλής του CST, Μαρκ Γκάρντνερ.
Ο αριθμός των περιστατικών βίας κορυφώθηκε όταν αυξήθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ένοπλους Παλαιστίνιους, ανέφερε η έκθεση. Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 661 περιστατικά αντισημιτισμού--ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός--με άλλα 210 τον Ιούνιο. Το CST ανακοίνωσε επίσης ότι αναφέρθηκαν και 176 βίαιες επιθέσεις, αύξηση 76% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Η έκθεση αναφέρεται στις καταδίκες ενός αριθμού ανθρώπων για αδικήματα που συνδέονται με τον αντισημιτισμό, μεταξύ των οποίων και ενός άνδρα ο οποίος φυλακίστηκε επειδή σύστησε μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία ενθάρρυνε την "εξόντωση των Εβραίων" και ενός άλλου ο οποίος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερασιτεχνικά βίντεο με αντισημιτικό περιεχόμενο.
"Οι στατιστικές αυτές είναι σοκαριστικές και μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο ρατσισμός του αντισημιτισμού δεν έχει εξαλειφθεί", δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.