- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι οδηγοί φορτηγών, που έχουν αποκλείσει το κέντρο της Οτάβας δεν αποχωρούν μέχρι η κυβέρνηση αποσύρει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Το επωνομαζόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως μια συγκέντρωση φορτηγατζήδων ενάντια στην απαίτηση εμβολιασμού για τους διασυνοριακούς οδηγούς, αλλά μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με πολλούς οδηγούς να παρκάρουν τα φορτηγά τους στο Εθνικό Μουσείο Πολέμου.
«Κατανοούμε την αγανάκτησή σας… όμως η ευθύνη για την ταλαιπωρία σας επιρρίπτεται ξεκάθαρα στους ώμους των πολιτικών», δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Κρις Μπάρμπερ, σε μια ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Οτάβας. «Βρισκόμαστε εδώ και δεν πάμε πουθενά, εωσότου πετύχουμε τον στόχο μας, να δούμε ένα τέλος σε όλα τα μέτρα για την Covid-19 και με αυτό την αποκατάσταση των ελευθεριών όλων των Καναδών», σημείωσε.
«Θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί», είπε η Τζένιφερ από την επαρχία Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδο. Οδήγησε επί 18 ώρες για να φτάσει στην Οτάβα με την πομπή από τις ακτές του Ατλαντικού.
Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά της Covid-19 για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, που είναι τα μεγαλύτερα σε μήκος στον κόσμο και εκτίνονται σε σχεδόν 9.000 χιλιόμετρα.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορισμένα μέλη ακροδεξιών κύκλων έκαναν πράγματι απειλητικά σχόλια και κάλεσαν να μιμηθούν την επίθεση στο Καπιτώλιο, την αντίστοιχη της επίθεσης στο Αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2021.
Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε τη Δευτέρα ότι οι Καναδοί έχουν αηδιάσει από τη συμπεριφορά ορισμένων διαδηλωτών και υποσχέθηκε ότι κανείς δεν θα τον εκφοβίσει.
Η αδράνεια των αστυνομικών στην Οτάβα, ορισμένοι εκ των οποίων πόζαραν σε σέλφι με τους διαδηλωτές, έρχεται σε αντίθεση με μια πιο δυναμική ανάληψη δράσης από τις αρχές στην επαρχία Αλμπέρτα, στο δυτικό τμήμα της χώρας. Έφιπποι αστυνομικοί προσέγγισαν χθες τους οδηγούς φορτηγών που μπλόκαραν την αμερικανική μεθόριο, στην πόλη Κουτς, ωστόσο υποχώρησαν έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές.
Οι κινητοποιήσεις απειλούν, επίσης, το μέλλον του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος. Ο ηγέτης του κόμματος Έριν Ο΄ Τουλ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα από βουλευτές που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή στην αρχή δεν στήριξε σθεναρά τους διαδηλωτές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.