- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι θα είναι ξανά υποψήφια τον Νοέμβριο.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική βουλεύτρια Νάνσι Πελόσι, στα 81 της χρόνια, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα διεκδικήσει για 19η φορά την έδρα της φέτος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει εάν θα επιδιώξει να παραμείνει στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της.
Η πολιτικός από την Καλιφόρνια είναι η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον θώκο της προέδρου του σώματος και γενικά θεωρείτο πως θα εγκατέλειπε το αξίωμα, ειδικά καθώς η παράταξή της κινδυνεύει να απολέσει την πλειοψηφία της στη Βουλή στις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Δεν έκανε σαφές εάν θα τιμήσει τη συμφωνία που είχε κάνει για να εξασφαλίσει τη χωρίς προηγούμενη δεύτερη συνεχόμενη θητεία της στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής μετά τις εκλογές του 2018, που όριζε ότι θα έκανε τόπο για να αναλάβει την ηγεσία της ΚΟ των Δημοκρατικών η νεότερη γενιά.
Το πολιτικό γραφείο της κυρίας Πελόσι απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν θα διεκδικήσει νέα θητεία στο αξίωμα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Η πρόεδρος δεν βρίσκεται σε αλλαγή κατεύθυνσης, βρίσκεται σε αποστολή», είπε στενός συνεργάτης της.
Δεν θα ήταν πρωτοφανές το πρόσωπο στην προεδρία της Βουλής να διεκδικήσει την επανεκλογή του και να ανακοινώσει κατόπιν ότι δεν θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στο σώμα.
Το 2006, ο Ρεπουμπλικάνος τότε πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ντένις Χάστερτ, κέρδισε ξανά με άνεση την έδρα του, μολονότι οι Δημοκρατικοί είχαν κερδίσει με διαφορά τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου.
Ήδη την επομένη των εκλογών, ο Ντένις Χάστερτ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιδίωκε να αναλάβει ηγετικό στο Κογκρέσο που θα συγκροτείτο σε σώμα τον Ιανουάριο του 2007. Εγκατέλειψε την ίδια τη Βουλή αργότερα το 2007.
«Αν και έχουμε σημειώσει πρόοδο, χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα για να βελτιωθεί η ζωή του κόσμου. Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες: δεν κρίνεται τίποτα λιγότερο από τη δημοκρατία μας», τονίζει η κυρία Πελόσι σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Οι Δημοκρατικοί προετοιμάζονται για μάλλον δύσκολες εκλογές τον Νοέμβριο, πάντως η έδρα της Νάνσι Πελόσι θεωρείται ασφαλής για την παράταξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.