- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Η «Όμικρον» εξαπλώνεται γρήγορα και παραμένει ένας επικίνδυνος ιός - Τι ανησυχεί τους ειδικούς και γιατί δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.
Ως ένα επικίνδυνο ιό χαρακτήρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη μετάλλαξη Όμικρον, ακόμα και αν προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα καθώς εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς.
«Μολονότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σύγκριση με τη Δέλτα, παραμένει ένας επικίνδυνος ιός, ιδίως για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί», επέμεινε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Τα πιο ήπια συμπτώματα, ιδίως στους πλήρως εμβολιασμένους ή σε εκείνους που έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση, οδηγούν ορισμένους στο συμπέρασμα ότι η ασθένεια δεν είναι τόσο σοβαρή. Όμως, όπως είπε ο Τέντρος, «μεγαλύτερη μεταδοτικότητα σημαίνει περισσότερες νοσηλείες, περισσότεροι θάνατοι, περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να εργαστούν, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και υγειονομικών, καθώς και περισσότεροι κίνδυνοι να εμφανιστεί μια άλλη παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και θανατηφόρα» από την Όμικρον.
«Δεν πρόκειται για μια ήπια ασθένεια, είναι μια ασθένεια που μπορούμε να την προλάβουμε με τα εμβόλια», σχολίασε από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγόντων στον ΠΟΥ. «Δεν είναι τώρα η στιγμή να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, δεν είναι η ώρα να πούμε ότι αυτός ο ιός είναι καλοδεχούμενος, κανένας ιός δεν είναι καλοδεχούμενος», υπογράμμισε.
Η ελπίδα ορισμένων είναι ότι η Όμικρον θα αντικαταστήσει τις πιο επικίνδυνες παραλλαγές και έτσι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική, διαχειρίσιμη ασθένεια.
Ο Τέντρος ζήτησε επίσης να συμπεριληφθουν οι έγκυες γυναίκες στις κλινικές δοκιμές για τις νέες θεραπείες και τα εμβόλια για την Covid-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.