Κοσμος

Ο Αυστραλός δικαστής τάχθηκε υπέρ του Τζόκοβιτς

«Τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Diego Fedele/Getty Images
Σκηνή έξω από το δικαστήριο που εκδικάζεται η υπόθεση Τζοκοβιτς © Diego Fedele/Getty Images

Ο Αυστραλός δικαστής, που θα αποφασίσει εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει στο Australian Open, εξέφρασε ανησυχίες για τη μεταχείρισή του.

Ο Αυστραλός δικαστής, που θα αποφασίσει εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παίξει στο Australian Open, εξέφρασε ανησυχίες για την μεταχείρισή του ενώ παράλληλα διερωτήθηκε τι περισσότερο θα μπορούσε να είχε κάνει ο κορυφαίος τενίστας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εισόδου της χώρας για τον κορωνοϊό. 

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου Άντονι Κέλι σημείωσε ότι ο Τζόκοβιτς είχε παράσχει στους υπαλλήλους του αεροδρομίου της Μελβούρνης ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε από το Tennis Australia, το οποίο διοργανώνει το τουρνουά που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

«Το θέμα για το οποίο είμαι κάπως ταραγμένος είναι τι άλλο θα μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος;», είπε ο Κέλι απευθυνόμενος προς τον δικηγόρο του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ. Ο Γουντ συμφώνησε με τον δικαστή ότι ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να κάνει περισσότερα.

Οι απομαγνητοφωνήσεις της συνέντευξης του Τζόκοβιτς με αξιωματούχους των Συνοριακών Δυνάμεων και η δική του ένορκη κατάθεση αποκάλυψαν μια «επανειλημμένη έκκληση προς τους αξιωματικούς τους οποίους αντιμετώπιζε ότι κατά την κατανόησή του, αδιαμφισβήτητα, είχε κάνει απολύτως ό,τι κατάλαβε ότι απαιτούνταν για να μπει στην Αυστραλία», είπε ο Γουντ.

Εάν ο δικαστής συμφωνεί ότι ασκήθηκε άδικα πίεση, αυτό θα αποτελούσε νομικό σφάλμα με τα οποίο Τζόκοβιτς μπορεί να κερδίσει την υπόθεσή του. Η ακρόαση συνεχίζεται, με τους κυβερνητικούς δικηγόρους να παρουσιάζουν την υπόθεσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος Σέρβος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απέλασης και ακύρωσης της βίζας στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα του λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη αργά την Τετάρτη, επειδή οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για εξαίρεση από την απαίτηση εισόδου να εμβολιάζονται πλήρως όλοι οι ξένοι επισκέπτες για τον COVID-19.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα δεν είναι εμβολιασμένος, υποστήριξε ότι δεν χρειαζόταν αποδείξεις εμβολιασμού επειδή είχε αποδείξεις ότι είχε μολυνθεί από τον ιό τον περασμένο μήνα. 

Οι αυστραλιανές ιατρικές αρχές αποφάνθηκαν ότι μπορεί να παρέχεται προσωρινή εξαίρεση από τον κανόνα εμβολιασμού σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 εντός έξι μηνών.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη από την Πέμπτη, όταν ακυρώθηκε η βίζα του. Όμως, ο δικαστής διέταξε να απομακρυθνεί από το ξενοδοεχείο καραντίνας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του. Δεν ήταν σαφές πού μετεγκαταστάθηκε ο Τζόκοβιτς κατά τη διάρκεια της ακρόασής του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ