- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ δεν έκανε την έκπληξη - Tάχθηκε υπέρ του Βίκτορ Όρμπαν
«Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι»
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσφέρει την στήριξή του στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κρύψει τη συμπάθειά του για ισχυρούς (και ενίοτε αυταρχικούς) ηγέτες και η πολιτική της Ουάσιγκτον επί των ημερών έναντι του Βίκτορ Ορμπαν ακολουθήσε αυτή την τάση.
Δείχνοντας έτσι για μια ακόμα φορά τις προτιμήσεις του, ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει την «πλήρη στήριξή του» στην εκστρατεία επανεκλογής του Ούγγρου πρωθυπουργού ενός «μεγάλου ηγέτη, που τον σέβονται όλοι».
Ο πρωθυπουργός Ορμπάν «αγαπάει με όλη του την καρδιά τη χώρα του και επιδιώκει την ασφάλεια για τον λαό του», είπε ο Τραμπ, σε ένα άκρως εγκωμιαστικό δελτίο τύπου, όπου καλεί υπέρ της στήριξης προς το πρόσωπο του Ορμπάν στις εκλογές του Απριλίου του 2022, το αποτέλεσμα των οποίων προαναγγέλεται οριακό.
Επικαλούμενος το «αξιοσημείωτο έργο» του Ορμπάν για να «προστατεύσει την Ουγγαρία, να εμποδίσει την παράτυπη μετανάστευση, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας», θέματα που κυριαρχούν στην ατζέντα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι έχει την «πλήρη στήριξή» του. «Είναι ένας μεγάλος ηγέτης, που τον σέβονται όλοι», τόνισε.
Ενώ βρισκόταν ακόμη στην εξουσία, ο Ρεπουμπλικανός είχε κάνει δεκτό τον Ορμπάν στην Ουάσιγκτον, ερχόμενος σε αντίθεση με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, που επέκριναν τις θέσεις του Ούγγρου ηγέτη σχετικά με το μεταναστευτικό και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.
Ο Βίκτορ Ορμπάν, από την πλευρά του, είχε εκφράσει τη λύπη του για την απώλεια μιας «τεράστιας διεθνούς στήριξης», μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές, ο Όρμπαν είχε ευχηθεί στον Τραμπ να «επανεκλεγεί» υποστηρίζοντας ότι «αυτός βρίσκεται κοντά στους ηγέτες της κεντρικής Ευρώπης».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Η 5η Σεπτεμβρίου επελέγη επειδή είναι η επέτειος θανάτου της Μητέρας Τερέζας (το 1997), η οποία τιμήθηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1979 για το ανθρωπιστικό της έργο
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.