Κοσμος

Ισραήλ: Ο νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον, είχε τελικά τη Δέλτα

Επιστρέφει στο μηδέν ο αριθμός των νεκρών από τη νέα παραλλαγή στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον, τελικά είχε την παραλλαγή Δέλτα
Ισραήλ © Unsplash

Ισραήλ: Ο πρώτος νεκρός από τη μετάλλαξη Όμικρον, τελικά είχε την παραλλαγή Δέλτα.

Δεν πέθανε από τη μετάλλαξη Όμικρον ο 68χρονος άνδρας στο Ισραήλ, που αρχικά είχε καταγραφεί ως ο πρώτος θάνατος της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, αλλά κατέληξε από τη μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση. 

Ο 68χρονος άνδρας που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ότι πέθανε έχοντας προσβληθεί από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, ήταν εν τέλει φορέας της μετάλλαξης Δέλτα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Ιατρικό Κέντρο Σορόκα.

Ο άτυχος άνδρας έπασχε επίσης από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.

Το δείγμα του 68χρονου είχε θεωρηθεί από τους γιατρούς ιδιαιτέρως ύποπτο για το στέλεχος Όμικρον, αλλά όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, είχε μολυνθεί με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στο Ισραήλ διπλασιάστηκαν μέσα σε μια μέρα την Τρίτη, αφού προστέθηκαν άλλα 170 για να φτάσει το σύνολο στα 341. Τα 234 από αυτά αφορούν αφίξεις από το εξωτερικό ενώ άλλα 29 εντοπίστηκαν σε στενές επαφές τους.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση, το Ισραήλ συνεχίζει τελικά να μην έχει κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο από τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Πηγή: Jerusalem Post

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ