- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πόσα παιδιά 5 ως 11 ετών στη Δανία έχουν κάνει το εμβόλιο
Πότε έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα
Στη Δανία ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών για τον κορωνοϊό έχει φθάσει στο 20% από τις 26 Νοεμβρίου 2021 που ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου.
Περιμένοντας να κάνει το πρώτο του εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στη Δανία, σε προάστιο της Κοπεγχάγης, ο 7χρονος Γουίλιαμ υπερηφανεύεται στον μικρότερο αδελφό του.
«Δεν φοβάμαι, έχω ήδη κάνει 100 φορές», λέει, ενώ γύρω του νοσηλεύτριες καθησυχάζουν τα παιδιά που έχουν πάει εκεί για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Μέσα σε μια αποθήκη που έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, στο προάστιο Τάαστραπ της πρωτεύουσας της Δανίας, ένας μικρός Δανός κόβει βόλτες μέσα στην αίθουσα αναμονής με φανερή αυτοπεποίθηση, ενώ ένας άλλο κρατάει σφικτά ένα κουβερτάκι και δείχνει αγχωμένος.
Η Δανία είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς για παιδιά από πέντε ετών και άνω στις 26 Νοεμβρίου, παρότι δεν είναι υποχρεωτικό. Το 20% των παιδιών που έχουν γεννηθεί από το 2010 ως το 2016 έχει ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση στη σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων.
Εμβολιάζουν τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στη Δανία για κορωνοϊό - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Ο Σάμιουελ Κρίστιανσεν, 8 ετών, λέει ότι έχει έρθει για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα έχοντας ήδη νοσήσει και ειδικά τώρα που η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εξαπλώνεται. «Δεν θέλω να αρρωστήσω» ξανά από την Όμικρον, λέει το παιδί.
Ο πατέρας του, Χένρικ Γιάνσεν, δηλώνει ότι η οικογένειά του θέλει «να προστατεύσει τους ηλικιωμένους, τα γηραιότερα μέλη της, την γιαγιά και τον παππού».
Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ ενέκρινε τον περασμένο μήνα τη χρήση του εμβολίου της Pfizer-BioNTech για παιδιά από 5 ως 11 ετών, μια ηλικιακή ομάδα όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά μόλυνσης σε όλη την Ευρώπη. Η Αυστρία έχει επίσης ξεκινήσει να εμβολιάζει τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, ενώ η Πορτογαλία ξεκίνησε σήμερα Σάββατο (18/12) και η Γαλλία θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Η Ελένε Προμπστ, η συνεπικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας της χώρας, λέει ότι η εκστρατεία εξελίσσεται θετικά. Κατά το πέμπτο κύμα της πανδημίας «το σημαντικότερο εργαλείο παραμένουν τα εμβόλια, ακόμη και στην μάχη κατά της Όμικρο», ξεκαθαρίζει.
Μέτρα στη Δανία για τη μετάλλαξη Όμικρον
Η Δανία έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει τους κινηματογράφους, τα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και θα περιορίσει τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων από αύριο Κυριακή (19/12), καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων.
Η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν ανέφερε χθες ότι οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές. Η Φαϊρούζ Μπεν Αλάγια δήλωσε ότι δεν δίστασε να εμβολιάσει την 8χρονη κόρη της, Καμέλια Φουράτι.
«Δεν το έκανα για εκείνη, αλλά για να βάλω ένα ακόμη λιθαράκι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού» εξηγεί η Φαϊρούζ, μια εργαζόμενη στον φαρμακευτικό τομέα. Και κατέληξε: «Όλοι στην οικογένειά μας είναι εμβολιασμένοι, εγώ εμβολιάστηκα τελευταία. Χαίρομαι που το έκανα γιατί τώρα αν νοσήσω με κορωνοϊό δεν θα καταλάβω τίποτα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο της διεθνούς ανησυχίας τα Στενά του Ορμούζ
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά
«Ξύπνησα από έναν πολύ δυνατό κρότο. Σείστηκε ολόκληρο το σπίτι»
Ο στρατός προειδοποίησε ότι οι επιδρομές στο Λίβανο θα ενταθούν σήμερα
Πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας στην Τεχεράνη και ποιοι διεκδικούν ρόλο στη μεταβατική περίοδο
«Πράττουμε ό,τι πρέπει με πρώτιστο μέλημά μας την Ασφάλεια της χώρας και των πολιτών» τόνισε
Οι μετανάστες είναι η δύναμη της Αγγλίας, όλη αυτή η εργατική δύναμη, όλη αυτή η ανθρώπινη ποικιλομορφία είναι ο πλούτος της
Εκρήξεις σε Ντουμπάι, Ντόχα, Μανάμα και Ριάντ
Βρετανικά μαχητικά Typhoon απογειώθηκαν από τη βάση
Τι αποκαλύπτεται στα έγγραφα που δημοσιοποίησε τον Ιανουάριο το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης
Η χρονική σύμπτωση των στοιχημάτων με τις στρατιωτικές κινήσεις έχει προκαλέσει πολιτική αντίδραση
H γυναίκα έγινε viral όταν έκαψε φωτογραφία του με τσιγάρο
Στην Τεχεράνη αναλαμβάνει προσωρινό συμβούλιο τα καθήκοντα του
Η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες
Κεντρικός πυλώνας είναι το Sovereign Grant
To παλάτι παίρνει αποστάσεις από τις κόρες του Άντριου
Σύμφωνα με νέο βιβλίο που ασχολείται με την εκλογή του περασμένου χρόνου
Ο πόλεμος έχει ως διακηρυγμένο στόχο την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, ως μέθοδος, δημιουργεί (άλλο ένα) επικίνδυνο προηγούμενο προσφυγής στη βία χωρίς νόμιμη αιτία
Το πλοίο επλήγη σε απόσταση περίπου 44,4 ναυτικών μιλίων βορειοδυτικά του Μουσκάτ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.