Κοσμος

Ιταλία: Αύξηση 18% στους θανάτους λόγω κορωνοϊού

Ξεκίνησε επίσημα ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιταλία
Ιταλία © Unsplash/Φωτογραφία Αρχείου

Ιταλία-κορωνοϊός. Tην τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 18% - Ξεκίνησε επίσημα ο εμβολιασμός των παιδιών 5 με 11 ετών.

Κατά 18% αυξήθηκαν οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά των ιταλικών υγειονομικών αρχών.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 11,2%. «Πρόκειται για μια τάση που οδηγεί προς επικίνδυνη αύξηση της πίεσης επί των νοσοκομειακών μονάδων», υπογραμμίζει το ίδρυμα Gimbe.

Ξεκινά ο εβμολιασμός των παιδιών 5-11 ετών

Σήμερα, παράλληλα, ξεκίνησε σε όλη την χώρα η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στα παιδιά 5 με 11 ετών. «Πλησιάζουν οι γιορτές, κανείς μας δεν θέλει να αρνηθεί μια αγκαλιά στα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να τα εμβολιάσουμε και να εμβολιαστούμε», τονίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Σάκκο στο Μιλάνο.

Στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας, τις πρώτες ώρες λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων κλείσθηκαν ραντεβού για να μπορέσει να εμβολιαστεί το 10% των παιδιών 5 με 11 ετών.

Στο μεταξύ, από χθες τέθηκε σε ισχύ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε αστυνομία, καραμπινιέρους, στον στρατό και στην εκπαίδευση. Μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες, οι πολίτες που εργάζονται στους τομείς αυτούς θα πρέπει να προσκομίσουν στις διοικητικές υπηρεσίες των χώρων εργασίας τους το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού τους. Διαφορετικά, θα αναστέλλεται η καταβολή του μισθού τους και θα παύονται προσωρινά από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, από έναν πρώτο υπολογισμό περίπου το 5% των Ιταλών εκπαιδευτικών αναμένεται να μην προσέλθει στα κέντρα εμβολιασμού. Πρόκειται περίπου για 50.000 πολίτες. Τις επόμενες ημέρες πρέπει να εξακριβωθεί αν σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν λόγοι υγείας που δεν επιτρέπουν την χορήγηση των σκευασμάτων κατά της Covid 19.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός όμιλος Μπερλουσκόνι, οι αντιεμβολιαστές προσπαθούν να παρακάμψουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με προσφυγές στην δικαιοσύνη, στις οποίες «συχνά χρησιμοποιούνται άκρως "δημιουργικές" δικαιολογίες και προφάσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ