- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O EMA συστήνει την χρήση του χαπιού της Pfizer για τον κορωνοϊό
Η θεραπεία αντιμετωπίζει και την μετάλλαξη Όμικρον
O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων προχώρησε στην έγκριση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοιού για έκτακτη χρήση.
Οι Ευρωπαικές αρχές ενόψει της επίσημης έγκρισης έδωσαν το «πράσινο φως» στις κυβερνήσεις για έκτακτη χρήση του χαπιού της Pfizer κατά του κορωνοιού, προσθέτοντας ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα τους.
Συγκεκριμένα, ο EMA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συστήνεται η χρήση της θεραπείας πριν την έγκριση για όσες κυβερνήσεις το αποφασίσουν δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον».
Η Pfizer αποκάλυψε προ ημερών τα ευρήματα από δύο μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Στη μια εξ΄ αυτών το Paxlovid, απέτυχε να επιτύχει τον πρωταρχικό στόχο της μείωσης των συμπτωμάτων σε 673 ενήλικες που διατρέχουν τυπικό κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές Covid-19. Ωστόσο, το φάρμακο έδειξε μια τάση μείωσης των νοσηλειών στην ομάδα κατά 70%.
Η Pfizer ενημέρωσε ότι οι εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν ότι το Paxlovid διατηρεί τη δράση του έναντι της Όμικρον, όπως αναμενόταν.
«Τα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το χάπι μας για τον COVID-19 είναι ένας ισχυρός αναστολέας της Omicron, ο οποίος, σε συνδυασμό με υπάρχοντα δεδομένα από άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, υποδηλώνει ότι πιθανότατα θα διατηρήσει ισχυρή αντιική δράση έναντι αυτών αλλά και άλλων κορονοϊών». έγραψε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.
Στην άλλη έρευνα, η θεραπεία παρέμεινε αποτελεσματική κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών σε μη εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου όταν χρησιμοποιήθηκε εντός 3 ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Αυτό επιβεβαίωσε την προηγούμενη ανάλυση της Pfizer για τα αποτελέσματα από μικρότερο αριθμό ασθενών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ισχύ από αύριο το Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (ΣΕΕ)
Η Γαλλία αφήνει ανοιχτή συζήτηση για αναστολή συμφωνίας ΕΕ-Ισραήλ λόγω εξελίξεων σε Λίβανο
O Νετανιάχου υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ
Το ΔΝΤ προειδοποιεί για παγκόσμια κρίση τροφίμων, ελλείψεις και αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις
Ο Πέτερ Μάγκιαρ και το κόμμα Tisza προηγούνται στις δημοσκοπήσεις
Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τον Λίβανο για ψευδείς ισχυρισμούς περί αφοπλισμού
Σκληρό μήνυμα πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες
Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός πιέζει το Πακιστάν για σαφή ένταξη στην εκεχειρία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση
Έκκληση για εκεχειρία - Στήριξη Λιβάνου με ανθρωπιστική βοήθεια και διπλωματικές παρεμβάσεις
Τι αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων
Στο μικροσκόπιο των αρχών οι συνταγογραφούμενες ουσίες του διάσημου γκόλφερ
Oι ΗΠΑ διατηρούν στο τραπέζι σενάρια αποχώρησης από τη Συμμαχία
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό του Λιβάνου» λέει ο Πεζεσκιάν
Με τη βοήθεια των Harlem Globetrotters, ο Ποντίφικας πρόσφερε ένα σπάνιο θέαμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο πρόεδρος του Ιράν καταγγέλλει το Ισραήλ, ενώ μιλά για παραβίαση εκεχειρίας και περιφερειακή λύση
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και απιστία
Πόσα πλοία έχουν περάσει το τελευταίο 24ωρο
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο αναγνώρισε τη «γκάφα» του και ζήτησε συγνώμη
Η FSB κατηγορεί τον πρώην συνεργάτη του Radio Free Europe για διαβίβαση πληροφοριών στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.