- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Επίσκοπος θύμισε τον «διάσημο» ΠΑΟΚτζη τρολάροντας τον Άη Βασίλη
«Το κόκκινο ένδυμα του επιλέχθηκε από την αμερικάνικη εταιρεία αποκλειστικά για διαφημιστικούς σκοπούς»
Ο καθολικός επίσκοπος της πόλης Νότο, της Σικελίας, Αντόνιο Σταλιανότο, δήλωσε πως το κόκκινο ένδυμα του Άγιου Βασίλη επιλέχθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς.
Θυμίζοντας τον οπαδό του ΠΑΟΚ που πριν αρκετά χρόνια αμφισβητούσε την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, ένας καθολικός επίσκοπος της πόλης Νότο, της Σικελίας, Αντόνιο Σταλιανό, με δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica, αναφέρθηκε στην γιορτή των Χριστουγέννων και σε αυτή που θεωρεί ως κύρια και αυθεντική σημασία της.
«Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον Άγιο Βασίλη: για ποιο λόγο, κάθε χρόνο, φέρνεις δώρα μόνον στα πλούσια παιδιά, τα οποία τα κρατούν μόνον για τον εαυτό τους και θα μπορούσαν -ούτως ή άλλως- να τα αποκτήσουν;», είπε ο επίσκοπος από την Κάτω Ιταλία.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο Άγιος Βασίλης είναι ένα πρόσωπο που γέννησε η ανθρώπινη φαντασία, ενώ ο Άγιος Νικόλαος, από τα Μύρα της Μικράς Ασίας, ήταν πραγματική ιστορική μορφή» και «έφερνε δώρα που δεν είχαν καμία σχέση με την σημερινή καταναλωτική διάσταση».
«Ο Άγιος Νικόλαος, όπως ξέρουμε όλοι, έκανε δώρα μόνο στα φτωχά παιδιά. Και, φυσικά, τα Χριστούγεννα το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Ιησούς που γεννιέται στην Βηθλεέμ και λέει σε κάθε παιδί: κάνε ό,τι μπορείς, ώστε κανείς να μην γεννηθεί σαν και εμένα, να μην κρυώνει και να μην τρέμει, μέσα σε ένα σπήλαιο», ολοκλήρωσε ο επίσκοπος Αντόνιο Σταλιανό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επίσκοπος, στη δημόσια ομολογία του έσπευσε επίσης να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και ότι «το κόκκινο ένδυμα του Άγιου Βασίλη επιλέχθηκε από την αμερικάνικη εταιρεία αποκλειστικά για διαφημιστικούς σκοπούς»!
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.