- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γαλλία δεν θα μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.
Την απόφασή της να μη μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου γνωστοποίησε η Γαλλία μέσω του υπουργού παιδείας της χώρας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ.
Πρόκειται για στάση αντίθετη με αυτή που κράτησαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν έκανε λόγο για την αναγκαιότητα κοινής ευρωπαϊκής στάσης για το ζήτημα ενός πιθανού διπλωματικού μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στην κινεζική πρωτεύουσα.
"Η Γαλλία δεν θα το κάνει (...) αλλά θα στείλουμε σαφή μηνύματα στο πολιτικό επίπεδο", διαβεβαίωσε ο Μπλανκέ προσθέτοντας ότι δεν θα παραβρεθεί ο ίδιος στους Αγώνες τον Φεβρουάριο, αλλά η υπουργός Αθλητισμού της χώρας Ροξάνα Μαρατσινεάνου μαζί με την υφυπουργό ΑΜΕΑ Σοφί Κλουζέλ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο Γάλλος υπουργός είπε: "Ο αθλητισμός είναι ένας κόσμος από μόνος του, ο οποίος πρέπει να προστατευθεί από την πολιτική ανάμειξη, διαφορετικά...μπορεί να καταλήξουμε καταστρέφοντας τη διοργάνωση" και χαρακτήρισε καταδικαστέες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.
Η θέση του Μπλανκέ διαφέρει ωστόσο από εκείνη του γάλλου ΥΠΕΞ, ο οποίος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ στο Παρίσι τόνισε την αναγκαιότητα για μια κοινή ευρωπαϊκή στάση.
"Είμαστε υπέρ μιας κοινής στάσης, την οποίας θα εξετάσουμε συνολικά στη διάρκεια της επόμενης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών ή της μεθεπόμενης...", είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.
Ήδη η Γαλλία έχει δηλώσει ότι θα συντονιστεί με εταίρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να πάρει αποφάσεις.
Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι στους Αγώνες δεν θα παραβρεθούν αξιωματούχοι των κυβερνήσεών τους προκειμένου να στείλουν στην Κίνα ένα μήνυμα λόγω της κατάστασης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Αυστραλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα για τις "λανθασμένες ενέργειές" τους.
"Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα των Ολυμπιακών για πολιτική χειραγώγηση. Θα πληρώσουν το τίμημα των λανθασμένων ενέργειών τους", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γουενμπίν.
Να θυμίσουμε πως το Παρίσι πρόκειται να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα της συμμαχίας του έπειτα από 16 χρόνια
Από κινητά μέχρι τρακτέρ
Από τη σύγκρουση υπέστη βαριά τραύματα και έπεσε σε κώμα
Μπορεί η Αμερική να καθαιρέσει τον Τραμπ; Και αν ναι, θέλει;
Το διπλωματικό σκηνικό γίνεται εκ νέου θολό
Ορισμένοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για περισσότερες από 12 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια και εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότησή της
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η ταπείνωση από τον Ομπάμα το 2011 τον έστρεψε στην πολιτική
Σε μια περίοδο που οι λεγόμενες «prediction markets» κερδίζουν συνεχώς έδαφος
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, κατέρρευσε», αναφέρει χαρακτηριστικά
Μπαράζ 660 πυραύλων και drones έπληξε υποδομές στο Ντνίπρο
Ο Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την ετοιμότητα του ναυτικού για ναρκαλιεία και επιτήρηση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευρύνει τις μεθόδους εκτέλεσης των μελλοθάνατων, επαναφέροντας πρακτικές που είχαν καταργηθεί
Παραδέχτηκε πως είχε εντοπιστεί ο ύποπτος λογαριασμός της 18χρονης μήνες πριν τη δολοφονία οκτώ ανθρώπων
Συνεχίζονται οι επιθέσεις κατά φερόμενων διακινητών ναρκωτικών εν μέσω αντιδράσεων
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.