Κοσμος

Πούτιν για μποϊκοτάζ Αγώνων από ΗΠΑ: Απαράδεκτη απόφαση

ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Βρετανία δεν πάνε στο Πεκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πούτιν: «Απαράδεκτη» η απόφαση των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες στο Πεκίνο
Βλαντίμιρ Πούτιν © Konstantin Zavrazhin / Getty Images / Ideal Image

Βλαντίμιρ Πούτιν: «Απαράδεκτη» η απόφαση των ΗΠΑ να μποϊκοτάρουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ως λάθος χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο το 2022, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους.

«Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και λανθασμένη. Είχα μια συζήτηση με έναν από τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ και μου είχε πει ότι τα μποΐκοτάζ των Ολυμπιάδων στο Λος Άντζελες και στη Μόσχα ήταν ένα μεγάλο λάθος και για τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον ίδιο χαβά. Πού οφείλεται αυτό; Στις απόπειρες να περιοριστεί η ανάπτυξη της Κίνας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον δεν θα εμποδίσει την ανάδειξη της Κίνας ως παγκόσμιου ανταγωνιστή εμπλέκοντας την πολιτική στον αθλητισμό.

«Ο αθλητισμός, όπως και η τέχνη, πρέπει να ενώνουν τους ανθρώπους. Και όταν στερούν από τον αθλητισμό τις βασικές του αξίες, βλάπτεται όλη η παγκόσμια κοινότητα. Η στήριξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών καταργείται, αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ποιοι κάνουν μποϊκοτάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Βρετανία ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι θα μποΐκοτάρουν τους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν αυτή την απόφαση λόγω των συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Το Πεκίνο είχε καταδικάσει την απόφασή τους αυτή χαρακτηρίζοντάς την ως προδοσία των ολυμπιακών αρχών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ