- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης Κρίστιαν Λίντνερ επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις της.
Για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη». Πρόσθεσε, δε, ότι προσβλέπει στη συνέχιση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, σε «καλό και αρμονικό» κλίμα.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να «ανησυχούν» για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα αυστηρές θέσεις για τα δημοσιονομικά, ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη «θα εστιάσει την προσοχή της στην σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».
«Σε αυτό αποτελεί για εμάς σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Λίντερ και ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα, να έρθει η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας». Αυτό πρέπει, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «να είναι ακόμη και για τη Γερμανία η αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική και υπό αυτήν την έννοια προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.