Κοσμος

Βρετανία-Όμικρον: Έκκληση στους πολίτες να κάνουν την 3η δόση

Αυξάνονται τα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία-Όμικρον: Έκκληση στους πολίτες να κάνουν την 3η δόση εμβολίου- Αυξάνονται τα κρούσματα
Πολίτες με μάσκα για κορωνοϊό στη Βρετανία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - © EPA

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου ενόψει της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι υπάρχουν 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

Ο Τζάβιντ πρόσθεσε ότι εκτιμά πως θα ενημερωθεί περαιτέρω για την παραλλαγή αυτή εντός δύο εβδομάδων καθώς οι επιστήμονες εργάζονται για να κατανοήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα παραλλαγή.

«Σε αυτό το χρονικό στάδιο οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλοί. Για το Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα επί του παρόντος και αυτά θα αυξηθούν, σίγουρα θα αυξηθούν», είπε ο υπουργός στο Sky News.

Ο Τζάβιντ είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί πως μια εμβολιαστική εκστρατεία για την αναμνηστική δόση θα βοηθούσε στην προστασία κατά της σοβαρής νόσησης από την Όμικρον ακόμη και αν αποδειχτεί ότι τα εμβόλια δεν είναι τόσο αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη παραλλαγή σε σχέση με προηγούμενες.

Η Βρετανία σχεδιάζει να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι το 81% του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ το 32% έχει εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.

«Η καλύτερη γραμμή άμυνάς μας παραμένουν τα εμβόλια. Είναι πιθανό, φυσικά, είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα. Αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό ότι θα παραμένουν (τα εμβόλια) αποτελεσματικά απέναντι στη σοβαρή νόσηση», κατέληξε ο υπουργός.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ