- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Άντονι Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, γι' αυτό οι πολίτες πρέπει να μάθουν να ζουν με την Covid-19.
Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε για τον κορωνοϊό, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Covid-19 είναι πολύ πιθανό να μην εξαφανιστεί. Ο κορυφαίος Αμερικάνος επιδημιολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να «ζήσει με αυτό».
«Μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ» εκτίμησε ο Φάουτσι. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, o επιδημιολόγος μίλησε για άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, η οποία εξαφανίστηκε τελικά μετά από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού».
Αναφορικά με το 5ο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στις ΗΠΑ τόνισε ότι «το τι θα συμβεί βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες». Όπως είπε, είναι «απαράδεκτο» να υπάρχουν 80.000 κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ καθημερινά, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός θα πρέπει να πέσει στις 10.000 ημερησίως.
Καταλήγοντας, ο Φάουτσι τόνισε ότι μπορεί ο κορωνοϊός να μην εξαφανιστεί, ωστόσο η πανδημία Covid-19 δεν αποκλείεται να γίνει τόσο «διαχειρίσιμη», που να μην επηρεάζει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Για να γίνει, όμως, αυτό χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη δήλωσή του ο Φάουτσι είχε χαρακτηρίσει «κλειδί» την αναμνηστική δόση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Ξέσπασε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ανοίγουν άμεσα τα Στενά του Ορμούζ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.