- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ξεκινούν έρευνα εις βάρος του Instagram και των επιπτώσεων του σε παιδιά.
Γενικοί εισαγγελείς πολλών αμερικανικών Πολιτειών ανακοίνωσαν χθες, 18 Νοεμβρίου την έναρξη έρευνας εις βάρος του Instagram και τον αντίκτυπο που έχει αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά.
«Εξετάζεται αν (η μητρική εταιρεία του Instagram, Meta) παραβίασε τους νόμους περί προστασίας καταναλωτών και έθεσε σε κίνδυνο το κοινό», είπε η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, σημειώνοντας ότι της έρευνας ηγούνται επίσης αντιπρόσωποι από τις Πολιτείες Καλιφόρνια, Φλόριντα, Κεντάκι, Νεμπράσκα, Νιου Τζέρσεϊ, Τενεσί και Βερμόντ.
Στην έρευνα έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και οι γενικοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Κολοράντο.
Η εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Μόρα Χίλι, που εξέδωσε την ανακοίνωση για την έρευνα ανέφερε: «Η Facebook απέτυχε να προστατεύσει τους νέους στις πλατφόρμες της. Αντί για προστασία, επέλεξε να τους αγνοήσει ή να τους χειραγωγήσει. Κάτι που αποτελεί πραγματική απειλή για τη σωματική και ψυχική υγεία τους. Ουσιαστικά, είναι εκμετάλλευση παιδιών για το κέρδος».
Παράλληλα πρόσθεσε: «Η Meta πλέον δεν μπορεί να αγνοεί την απειλή που μπορεί να αποτελέσουν τα social media για τα παιδιά, για το κέρδος της».
Σημειώνεται ότι στόχος των ερευνών είναι η διαλεύκανση της σχέσης του Instagram με τα παιδιά και το αν χρησιμοποιούνται παράνομες πρακτικές με σκοπό το κέρδος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.