Αυστρία: Kάποιες επαρχίες εξετάζουν την επιβολή πλήρους lockdown
Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19
Ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο, που φτάνει τις 15.145.
Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19 για το προηγούμενο 24ωρο -15.145- ανακοίνωσαν οι αρχές στην Αυστρία, με τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τις 15.000, την ώρα που οι πλέον πληγείσες επαρχίες αρχίζουν να σχεδιάζουν πλήρες lockdown και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να πράξει το ίδιο σε εθνικό επίπεδο. Περίπου το 66% των Αυστριακών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της covid-19, ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα στη δυτική Ευρώπη, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι μεταξύ των υψηλότερων στην ήπειρο, με το ποσοστό επίπτωσης επτά ημερών να φτάνει τα 971 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους.
Η Άνω Αυστρία είναι μία από τις δύο επαρχίες που πλήττεται περισσότερο από αυτό το κύμα της επιδημίας, καθώς εκεί καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων αλλά και το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού. Ο κυβερνήτης της Άνω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ δήλωσε σήμερα ότι, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν επιβάλει εθνικό lockdown, θα επιβάλει ο ίδιος στην επαρχία. «Αν δεν επιβληθεί εθνικό lockdown αύριο, σίγουρα θα επιβληθεί lockdown αρκετών εβδομάδων στην Άνω Αυστρία και το Σάλτσμπουργκ. Θα συντονιστούμε με τη γειτονική μας επαρχία και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», δήλωσε ο Στέλτσερ στο κοινοβούλιο της Άνω Αυστρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier.
Aπό την πλευρά του ο κυβερνήτης του Σάλτσμπουργκ Βίλφριντ Χάσλαουερ δήλωσε στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA ότι όντως η επαρχία του προετοιμάζεται για lockdown. Οι εννέα κυβερνήτες της Αυστρίας θα συζητήσουν αύριο Παρασκευή την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν καλέσει στη συνάντηση τον Αυστριακό καγκελάριο Αλεξάντερ Σάλεμπεργκ όπως και τον υπουργό Υγείας Βόλφγκανγκ Μίκσταϊν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.