Κοσμος

Γκέιτς: Στα επίπεδα της γρίπης οι θάνατοι από κορωνοϊό το 2022

Με βασική προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες παραλλαγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Μπιλ Γκέιτς
O Μπιλ Γκέιτς © Getty Images / Ideal Image

Ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι οι θάνατοι από τον Covid μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Οι θάνατοι από covid-19 και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσoυν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υποθέτοντας ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες παραλλαγές, είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

Λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική ανοσία, την ανοσία των εμβολίων και της θεραπείες από το στόμα «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό κρουσμάτων θα μειωθεί δραματικά», δήλωσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Corp. στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του τρίτου κόσμου θα περιοριστούν το επόμενο έτος, είπε ο Γκέιτς, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται σταδιακά.  «Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Γκέιτς σε μια διαδικτυακή συνέντευξη στο Bloomberg. 

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες. Συγκεκριμένα, ο συνιδρυτής της Microsoft τόνισε πως «το επίπεδο προετοιμασίας μας είναι χαμηλότερο από ό,τι περίμενα» ενώ περιγράφοντας τις αναγκαίες δράσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση μίας μελλοντικής πανδημίας σημείωσε πως «χρειάζεται να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε ένα εμβόλιο να μπορεί να παρασκευαστεί εντός 100 ημερών αλλά και αυτό να είναι διαθέσιμο για χρήση σε παγκόσμια κλίμακα εντός των επόμενων 100 ημερών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ