Κοσμος

Αγνοείται η Κινέζα τενίστρια που κατήγγειλε τον Γκαολί Ζανγκ

Ανησυχία για την Πενγκ Σουέι από τις τενίστριες Αλίζ Κορνέ και Τάρα Μουρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η τενίστρια Πένγκ Σουέι
Η τενίστρια Πένγκ Σουέι © WTA

Η τενίστρια Πένγκ Σουέι, που κατηγόρησε τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Ζανγκ Γκαολί για σεξουαλική παρενόχληση, φέρεται να αγνοείται.

«Εξαφανισμένη» φέρεται να είναι η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουέι, αφού κατηγόρησε πρώην κυβερνητικό στέλεχος της Κίνας για σεξουαλική κακοποίηση.

Εδώ και μία εβδομάδα κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται η Πενγκ, η οποία μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Κίνα, ο Γκαολί Ζανγκ, την ανάγκασε να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του και στη συνέχεια άρχισε να έχει μία «συναινετική σχέση» με αυτόν.

Η Γαλλίδα τενίστρια Αλίζ Κορνέ και η συνάδελφός της, Τάρα Μουρ, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξαφάνιση της Πενγκ. «Mην μείνουμε σιωπηλοί, πού είναι η Πενγκ Σουέι», έγραψε στο Twitter η πρώτη. 

 

 

 

Η Σουέι 35 ετών, που είχε νικήσει στο τουρνουά του Γουίμπλετον, το 2013, κατήγγειλε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα τον 75χρονο, Ζανγκ Γκαόλι, πρώην αντιπρόεδρο και μέλος του πανίσχυρου κόμματος Πολιτμπιρό της Κίνας ότι την βίασε πριν από τρία χρόνια.

Είχε γράψει απευθυνόμενη στον 75χρονο, «γιατί έπρεπε να επιστρέψεις και να με πάρεις σπίτι σου με την βία να με βάλεις να κάνω σεξ μαζί σου;» και προσθέτει, «ναι, δεν έχω αποδείξεις, θα ήταν αδύνατον, άλλωστε».

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο αηδιασμένη ήμουν και πόσες φορές ρώτησα τον εαυτό μου, είμαι ακόμα άνθρωπος; Ένιωθα σαν κινούμενο πτώμα, κάθε μέρα έπαιζα θέατρο ποια προσωπικότητα ήταν ο αληθινός μου εαυτός», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με την Πενγκ, η επίθεση έγινε αφού ο Ζανγκ την προσκάλεσε να παίξει τένις μαζί του και με την σύζυγο του.

«Δεν ήθελα, δεν συμφώνησα, έκλαιγα όλη την ώρα. Είχα πανικοβληθεί και φοβόμουν και συμφώνησα βάση των συναισθημάτων που ένιωθα για σένα 7 χρόνια πριν», τονίζει η ίδια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ