- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To γέλιο του Μακρόν για τον Τζόνσον που έφτασε τελευταίος στη G20
Οι χώρες τους βρίσκονται στα «μαχαίρια» για τα αλιευτικά δικαιώματα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έφτασε καθυστερημένος προκαλώντας γέλια στον Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της φωτογραφίας της Συνόδου των G20.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλωσόρισαν με χαμόγελα τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην εξέδρα για την αναμνηστική φωτογράφηση των ηγετών της G20, καθώς έφτασε τελευταίος.
O φαινομενικά φιλικός χαιρετισμός έρχεται μετά από τη δραματική διαμάχη για την αλιεία που κλιμακώθηκε έντονα μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με την βρετανική κυβέρνηση να κατηγορεί τους Γάλλους για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Εμ. Μακρόν: Διακυβεύεται η αξιοπιστία της Βρετανίας στη διαμάχη για τα αλιευτικά δικαιώματα
Ο Μακρόν προειδοποίησε μάλιστα χθες τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι η αξιοπιστία της Βρετανίας διακυβεύεται αναφορικά με τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για τις αλιευτικές άδειες στη μετά το Brexit εποχή και αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία, με άλλες χώρες να παρακολουθούν στενά.
Ο Μακρόν δήλωσε στους Financial Times σε συνέντευξη που παραχώρησε ότι το ζήτημα των αλιευτικών δικαιωμάτων είναι σημαντικό.
«Μην έχετε αυταπάτες, αυτό δεν αφορά μόνο τους Ευρωπαίους αλλά όλους τους εταίρους τους», είπε.
«Επειδή όταν περνάς χρόνια διαπραγματεύοντας μια συνθήκη και τότε, λίγους μήνες αργότερα μετά κάνεις το αντίθετο από αυτό που αποφασίστηκε προς τις πτυχές που σου ταιριάζουν τουλάχιστον, αυτό δεν είναι οιωνός της αξιοπιστίας σου».
Νωρίτερα σήμερα το Λονδίνο απείλησε ότι θα εντείνει τους ελέγχους σε ευρωπαϊκά αλιευτικά που θα ψαρεύουν στα βρετανικά χωρικά ύδατα, απαντώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα λάβει η Γαλλία, στη μεταξύ τους διαμάχη για τις αλιευτικές άδειες στη μετά το Brexit εποχή.
Παρίσι και Λονδίνο αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν την εμπορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στα τέλη του 2020, όσον αφορά τις αλιευτικές άδειες στα βρετανικά χωρικά ύδατα. Η Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία εκδίδει ελάχιστες άδειες, απείλησε ότι από την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, θα λάβει αντίμετρα, ενισχύοντας τους ελέγχους και απαγορεύοντας στα βρετανικά σκάφη να δένουν σε γαλλικά λιμάνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.