- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Σουνάο Τσουμπόι, ο άνθρωπος στη Χιροσίμα που επιβίωσε από την ατομική βόμβα, πέθανε σε ηλικία 96 ετών.
Σε ηλικία 96 ετών πέθανε ο Σουνάο Τσουμπόι, ένας από τους τελευταίους που είχαν επιζήσει από την ατομική βόμβα που έριξαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Nihon Hidankyo, ομάδας επιζώντων της ατομικής βόμβας της οποίας ήταν επικεφαλής, αιτία θανάτου ήταν καρδιακή πάθηση που προκλήθηκε από αναιμία. Πέθανε στις 24 Οκτωβρίου 2021 σε νοσοκομείο της Χιροσίμα.
Ο Τσουμπόι ήταν 20 ετών όταν οι ΗΠΑ έριξαν την ατομική βόμβα στη γενέτειρά του στις 6 Αυγούστου 1945. Όταν εξερράγη η βόμβα, ήταν καθ’ οδόν για τη σχολή μηχανικών όπου σπούδαζε.
«Έπαθα εγκαύματα σε όλο μου το σώμα» είχε δηλώσει ο Τσουμπόι το 2016. «Γυμνός, προσπάθησα να ξεφύγω για περίπου τρεις ώρες στις 6 Αυγούστου, αλλά τελικά δεν μπορούσα πλέον να περπατήσω» είχε προσθέσει.
Ανέκτησε τις αισθήσεις του 40 μέρες μετά τον βομβαρδισμό. Κομμάτι από το αυτί του είχε φύγει από τα εγκαύματα, ενώ στη συνέχεια εμφάνισε καρκίνο και άλλες ασθένειες.
Ο αγώνας του Σουνάο Τσουμπόι, που επέζησε στη Χιροσίμα, για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά
Αποστολή της ζωής του ήταν ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά. Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Μπορώ να ανεχθώ τις κακουχίες για χάρη της ανθρώπινης ευτυχίας. Μπορεί να πεθάνω αύριο, αλλά είμαι αισιόδοξος. Δεν θα τα παρατήσω ποτέ. Δεν θέλουμε πυρηνικά όπλα».
Ο Τσουμπόι ήταν ένας από τους επιζώντες της ατομικής βόμβας που συνάντησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ιστορική επίσκεψη στη Χιροσίμα. Κρατούσε τα χέρια του πρώτου εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που επισκέφτηκε τη Χιροσίμα και μάλιστα γελούσε. Αργότερα, δήλωσε: «Μπορούσα να μεταφέρω τις σκέψεις μου».
Πηγή: DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γνωρίστηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με την ολλανδικής καταγωγής Μαρί-Φρανς φαν Χελ
Το δημοσίευμα της Mirror - Η αγάπη του ζευγαριού για την Ελλάδα γεννήθηκε το 2011
Στην κομητεία Κάσγουελ
«Δεν θα επιτρέψουμε να σχηματιστεί απειλή στα σύνορά μας», ξεκαθαρίζει ο Εγιάλ Ζαμίρ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Νέο κεφάλαιο στη νομική περιπέτεια του καταδικασμένου μουσικού παραγωγού
Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ήδη ανακαλυφθεί δύο άλλες σήραγγες
O πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ έχει δεσμευτεί να συναντηθεί με τα θύματα του Αμερικανού παιδόφιλου
H σημασία της συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Η νέα πολιτική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Μια γυναίκα από τη Δανία αποκαλύπτει πώς ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε με μία συσκευή τατουάζ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - Περισσότεροι από 9 ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν
Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών εντοπίστηκε στις πλατφόρμες της εταιρίας
Τα δύο μηνύματα στο Χ και η αντίδραση του δικηγόρου των διαβόητων αδελφών
Συναγερμός στο Κόβεντ Γκάρντεν
Οι αποκαλύψεις του BBC φέρνουν ανατροπές στην καριέρα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού
Τέλος στο αντάρτικο κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι από το 1984
Μέτρα κατά της καταναγκαστικής εργασίας παίρνει η Ουάσινγκτον
Η Ιταλία συνεχίζει να πλήττεται από το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα
Το παιδί-θαύμα που έχει πάθος για τη μηχανική και τα μαθηματικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.