- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέα μέτρα για ενοίκια και στέγαση παίρνει η ισπανική κυβέρνηση
Προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση στην κατοικία, ιδίως των νέων
Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδοτεί στο εξής με 40% τις εταιρείες που ειδικεύονται στην ενοικίαση κατοικιών έναντι των μεμονωμένων ιδιοκτήτων.
Η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει την οικονομική επιδότηση εταιριών που ειδικεύονται στην ενοικίαση ιδιοκτησιών στο 40% το 2022, από 85% σήμερα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.
Η έκπτωση στον εταιρικό φόρο είχε ευνοήσει στο παρελθόν εταιρίες ενοικίασης ιδιοκτησιών έναντι μεμονωμένων ιδιοκτητών -- που έχουν έκπτωση φόρου 60% για την ενοικίαση των ιδιοκτησιών τους.
Οι εταιρίες θα πρέπει τώρα να νοικιάζουν τουλάχιστον οκτώ ιδιοκτησίες για περίοδο τριών ετών και να διασφαλίσουν ότι το 55% ή περισσότερο του εισοδήματός τους προέρχεται από ενοίκια κατοικιών προκειμένου να δικαιούνται την επιστροφή φόρου.
«Ξέρουμε πως η Ισπανία έχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην κατοικία, όπως αναφέρεται σε κάθε έρευνα και έκθεση για το θέμα», δήλωσε η Μοντέρο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτός ο γενικός προϋπολογισμός θα βοηθήσει όλους τους νεαρούς Ισπανούς να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους για τη ζωή τους».
Η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησε νωρίτερα αυτό τον μήνα σε ένα προσχέδιο νόμου για τη στέγαση που θέτει στο στόχαστρο την έλλειψη προσβάσιμης στέγης, ορίζοντας ως "μεγάλους ιδιοκτήτες" οιαδήποτε οντότητα κατέχει 10 ή περισσότερες ιδιοκτησίες και προχωρεί για να θέσει μια οροφή στις τιμές των ενοικίων σε ζώνες υψηλής ζήτησης.
Ο νόμος για τη στέγαση αποδείχθηκε ένα σημείο τριβής επί μήνες και η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα PSOE και τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο Unidas Podemos ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο ο γενικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.