Νέα μέτρα για ενοίκια και στέγαση παίρνει η ισπανική κυβέρνηση
Προκειμένου να διευκολύνει την πρόσβαση στην κατοικία, ιδίως των νέων
Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδοτεί στο εξής με 40% τις εταιρείες που ειδικεύονται στην ενοικίαση κατοικιών έναντι των μεμονωμένων ιδιοκτήτων.
Η ισπανική κυβέρνηση θα μειώσει την οικονομική επιδότηση εταιριών που ειδικεύονται στην ενοικίαση ιδιοκτησιών στο 40% το 2022, από 85% σήμερα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.
Η έκπτωση στον εταιρικό φόρο είχε ευνοήσει στο παρελθόν εταιρίες ενοικίασης ιδιοκτησιών έναντι μεμονωμένων ιδιοκτητών -- που έχουν έκπτωση φόρου 60% για την ενοικίαση των ιδιοκτησιών τους.
Οι εταιρίες θα πρέπει τώρα να νοικιάζουν τουλάχιστον οκτώ ιδιοκτησίες για περίοδο τριών ετών και να διασφαλίσουν ότι το 55% ή περισσότερο του εισοδήματός τους προέρχεται από ενοίκια κατοικιών προκειμένου να δικαιούνται την επιστροφή φόρου.
«Ξέρουμε πως η Ισπανία έχει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην κατοικία, όπως αναφέρεται σε κάθε έρευνα και έκθεση για το θέμα», δήλωσε η Μοντέρο σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτός ο γενικός προϋπολογισμός θα βοηθήσει όλους τους νεαρούς Ισπανούς να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους για τη ζωή τους».
Η αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού συμφώνησε νωρίτερα αυτό τον μήνα σε ένα προσχέδιο νόμου για τη στέγαση που θέτει στο στόχαστρο την έλλειψη προσβάσιμης στέγης, ορίζοντας ως "μεγάλους ιδιοκτήτες" οιαδήποτε οντότητα κατέχει 10 ή περισσότερες ιδιοκτησίες και προχωρεί για να θέσει μια οροφή στις τιμές των ενοικίων σε ζώνες υψηλής ζήτησης.
Ο νόμος για τη στέγαση αποδείχθηκε ένα σημείο τριβής επί μήνες και η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στο κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα PSOE και τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο Unidas Podemos ήταν καθοριστικής σημασίας προκειμένου να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο ο γενικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.